РАК КОЖЕ СЕ МОЖЕ ВИДЕТИ - ГЛЕДАЈ ДА ПРЕЖИВИШ !

У организацији Фонда B92 и Eucerin Srbija, уз подршку Министарства здравља Републике Србије покренута је акција за рано откривање рака коже - ПРЕГЛЕД ЗА СВЕ !

РАК КОЖЕ СЕ МОЖЕ ВИДЕТИ - ГЛЕДАЈ ДА ПРЕЖИВИШ !

НИШ 29.05.2015. – У оквиру пројекта "Преглед за све", у организацији Eucerin Србија и Фонда B92, уз подршку Министарства здравља Републике Србије, током наредних месеци све државне дерматолошке установе у Србији биће опремљене дермоскопима неопходним за рано дијагностиковање рака коже.

Осим обезбеђивања великог броја најсавременијих дермоскопа, у оквиру акције предвиђена је и бесплатна едукација дерматолога за рад са новим дермоскопима.

"Преглед за све" подразумева и свеобухавтну кампању информисања јавности и јачање свести укупне популације о мерама заштите од потенцијално штетног утицаја Сунчевих зрака, препознавању фактора ризика, правилном понашању на сунцу, самопрегледу и неопходности редовних дематолошких прегледа.

Клиника за кожне и полне болести, као и управа Клиничког центра Ниш, захваљује се организаторима акције на донацији, која ће у многоме помоћи у раном откривању и лечењу рака коже.


 

"На нашој Клиници за кожне и полне болести тренутно ради 14 дермовенеролога, имамо 1 дермоскоп, а прегледамо 3.000 пацијената годишње. Захваљујући донираним дермоскопима бићемо у прилици да пружимо бржу, адекватнију и прецизнију дијагностику већем броју наших грађана. Искуство колега са наше Клинике за кожне и полне болести је у 90% случајева 100% излечив уколико се открије на време. Зато користим ову прилику да позовем суграђане да се, посебно сада када имамо нове дермоскопе, јаве на преглед, било да су већ приметили неке сумњиве промене на кожи или желе да превентивно прегледају своју кожу. Акције попут "Преглед за све" веома су важне јер истовремено доприносе инфоримсању јавности, али и нуде конкретна решења и помоћ. Зато се још једном захваљујем Eucerinu i Фонду B92" -  рекао је директор Клиничког центра Ниш Проф. Др Зоран Радовановић.

 

Галерија слика

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш