Донација пријатеља Јулије Белеј Бековић

Пријатељи недавно преминуле Јулије Белеј Баковић из Вашигтона, САД, молекуларног биолога родом из Ниша су подржали иницијативу прикупљања материјалних средстава путем "croud funding" кампање којом се скупило 1.131.888,00 РСД као помоћ онколошкој клиници у КЦ Ниш у знак сећања на њен рад и борбу. Кампања је у свега 3 дана окупила стотину малих донација њених пријатеља са свих меридијана света. Јулија је радила у Међународном Републиканском Институту из Вашингтона на програмима међународног развоја и демократије и борила са метастачким раком дојке 7 година. Од прикупљених средстава купљен је нови ЕКГ апарат (Schiller AT-2) и три нове Браун перистатичке пумбе са 1,000 система, као и 10 система за инфузомате. Добављач ЕКГ апарата фирма Делта Наисса се прикључила акцији донацијом софтвера за ЕКГ апарат у вредности од 2,000 ЕУР. Купљена опрема ће побољшати квалитет лечања пацијената онколошке клинике.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш