Насловна Вести Вести архива 2017 ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА ПРВОЈ ФАЗИ ИЗГРАДЊЕ НОВОГ ХЕМАТООНКОЛОШКОГ ОДЕЉЕЊА У НИШУ

ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА ПРВОЈ ФАЗИ ИЗГРАДЊЕ НОВОГ ХЕМАТООНКОЛОШКОГ ОДЕЉЕЊА У НИШУ

Национално удружење родитеља деце оболеле од рака НУРДОР данас је свечано обележило завршетак радова на првој фази градње новог дечјег хемато-онколошког одељења у Нишу.

Уз пријатеље и донаторе удружења из земље и иностранства,свечаности одржаној у Свечаној сали Официрског дома у Нишу су присуствовали државни секретар Министарства здравља Берислав Векић,директор Клиничког центра Проф. др Зоран Радовановић и представници Клинике за дечје интерне болести.
Државни секретар је овом приликом изјавио да је Министарство здравља издвојило значајна средства из буџета, не мања од 5 милиона динара, и за другу фазу изградње новог одељења. Такође, Министарство се нада да ће почетком следеће године бити и донешене потребне измене закона о здравственом осигурању како би родителљи имали право на 100 % надокнаду зараде током боловања зарад лечења детета.
Вредност прве фазе градње износила је 25.000.000 динара. Урађени су груби грађевински радови и нови објекат је постављен под кров.
НУРДОР активно ради на приклупљању средстава за другу фазу пројекта – за унутрашње грађевинске радове, постављање инсталација, завршне и занатске радове. За предстојеће радове биће потребно 50.000.000 динара. За опремање новог одељења намештајем и неопходним апаратима биће потребно око 20.000.000 динара.
Ово је тек пола пута, тако да и даље позивамо људе добре воље и корпоративно одговорне комапније да нам се придруже и помогну да ново одељење буде комлетно завршено до краја 2017. године. Надамо се да ни помоћ државе неће изостати јер наша заједничка мисија мора бити да сваки наш мали херој добије најбољу помоћ и шансу да победи најстрашнијег непријатеља данашњице – рак.
Захваљено је бројним пријатељима у земљи и иностранству чија је помоћ у роби, услугама и новцу била кључна за остварење првог циља пројкета – подизање зграде будућег новог одељења.Измедју осталих, захвалницу је примило и УЗРС Но “ Бело срце” из Ниша, које је донирало износ у висини једномесечне чланарине својих чланова медицинских сестара и техничара, који су углавном запослени у Клиничком центру Ниш.
За другу фазу неопходно још 30.000 000 динара!
Укупна вредност друге фазе пројекта износи 50.000.000 динара. Захваљујући донацијама, до сада ј прикупљено преко 20.000.000. динара. Очекује се да ће на пролеће хемато-онколошки центар бити спреман за другу фазу радова, међутим, потребно је прикупити још 30.000.000 динара с тим с тим да је држава обећала да ће помоћи у износу од 10.000.000 динара колико износи ПДВ. Упоредо се скупљају средства за опремање објекта. Сви који желе да помогну, могу то учинити већ данас слањем СМС-а на број 1150 за све три мреже, или уплатом донације на текући рачун удружења са сврхом уплате : за ново одељење у Нишу. Број динарског рачуна је 170-30010715002-76, а за уплате из иностранства: SWIFT BIC: BACXRSBG,IBAN: RS35170003001071532092 kod Unicredit Bank.

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш

Администратор

Владан Митић                                
(PHP, HTML & Flash Developer)