Насловна Вести ПО ТРЕЋИ ПУТ БЕСПЛАТНИ ПРЕВЕНТИВНИ ЗДРАВСТВЕНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА СВЕ ГРАЂАНЕ

ПО ТРЕЋИ ПУТ БЕСПЛАТНИ ПРЕВЕНТИВНИ ЗДРАВСТВЕНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА СВЕ ГРАЂАНЕ

У недељу, 19. децембра, у периоду од 08 до 16 сати, трећи пут заредом без заказивања, сви заинтересовани грађани, моћи ће да, у амбулантама нишког Клиничког центра обаве бесплатне превентивне здравствене прегледе.

У специјалистичким интернистичким амбулантама Клиничког центра, овог месеца обављаће се ултразвучни прегледи абдомена уз консултацију за специјалистима гастроентерологије, као и преглед намењен одређивању нивоа хормона тироидне ( штитасте) жлезде, након чега ће пацијенти моћи да се посаветују и са специјалистима ендокринологије.

Након превентивног прегледа, сваки пацијент добиће извештај о здравственом стању, а они код којих резултати одступају од нормалних вредности, биће упућени на даље дијагностичке процедуре и лечење.

Превентивни прегледи у исто време, биће организовани и у нишком Дому здравља, а овог месеца планирано је, да у циљу раног дијагностиковања промена на дојкама, буду обављани прегледи Апаратом за мамографију.

Подсећамо, као што је и најављено из Министарства Здравља Реублике Србије, ово је наставак акције скрининга општег здравственог стања нашег становништва, тако да су ови прегледи намењени свим грађанима, без обзира на то да ли имају или немају књижицу.С поштовањем,
Управа Клиничког центра Ниш

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар Др. Зорана Ђинђића 48

Администратор

Владан Митић                                
(PHP, HTML & Flash Developer)