ЧЕТВРТИ БЕСПЛАТНИ ПРЕВЕНТИВНИ ЗДРАВСТВЕНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА СВЕ ГРАЂАНЕ

У недељу, 24. децембра, у периоду од 08 до 16 сати, четврти пут заредом без заказивања, сви заинтересовани грађани, моћи ће да, у амбулантама нишког Клиничког центра обаве бесплатне превентивне здравствене прегледе.

Овог месеца, како је одређено планом Министарства здравља Републике Србије, предвиђено је да се пацијенти прегледају у специјалистичким ординацијама Клинике за очне болести Клиничког центра Ниш.

Бесплатни офтамолошки прегледи подразумеваће одређивање диоптрије код прегледаних пацијената, мерење очног притиска, али и преглед на биомикроскопу, уз помоћ којег ће лекари контролисати и дијагностиковати индикације које упућују на обољење од катаракте.

Након превентивног прегледа, сваки пацијент добиће извештај о здравственом стању, а они код којих резултати одступају од нормалних вредности, биће упућени на даље дијагностичке процедуре и лечење.

Превентивни прегледи у исто време, биће организовани и у нишком Дому здравља. Лекари ове здравствене Установе, овог месеца ће грађанима Ниша и околине, обављати ултразвучне прегледе абдомена, а сви заинтересовани пацијенти моћи ће да путем лабораторијске анализе крви, провере и липидни статус.

Подсећамо, као што је и најављено из Министарства Здравља Реублике Србије, ово је наставак акције скрининга општег здравственог стања нашег становништва, тако да су ови прегледи намењени свим грађанима, без обзира на статус њиховог здравственог осигурања.



С поштовањем,
Управа Клиничког центра Ниш

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш