НИШКИ ЖАНДАРМИ ДОНИРАЛИ ПАКЕТИЋЕ НАЈМЛАЂИМ ПАЦИЈЕНТИМА НИШКОГ КЛИНИЧКОГ ЦЕНТРА

Већ по традицији, четврти пут заредом, припадници нишког одреда Жандармерије су и за ове новогодишње и божићне празнике, даривали поклон пакетиће, малишанима који се тренутно лече на хематоонколошком одељењу Клинике за Дечије Интерне болести нишког Клиничког центра. Осим тога, ове године, елитна полицијска јединица купила је и рачунарску опрему која ће служити за разоноду најмалађих пацијенат.

Као и претходних година, нишки Жандарми су и ове, прикупили средства за куповину новогодишњих поклона за болесну децу, која празничне дане проводе у постељама Дечије Интерне Клинике - хематоонколошком одељењу. Овога пута, за суму од 150 хиљада динара, успели су да прибаве 32 пакетића и два рачунара за потребе играонице на хематоонкологији.
Како наводе у Управи нишког Клиничког центра, овај хумани гест жандарма, који је већ постао традиционалан, показује да ова установа увек може да се ослони на њих.

- Заиста смо захвални што наши пријатељи из нишког одреда Жандармерије годинама брину о нашим најмлађим пацијентима и наравно да то свим малишанима, који празничне дане проводе у болничкој постељи заиста значи, јер су њихови осмеси, када добију поклоне довољан доказ за то, истакао је први човек нишког Клиничког центра, проф.др Зоран Радовановић, који је додао, да деца тиме знају да поред здравствених радника Установе и други брину о њима.

У нишкој Жандармерији истакли су, да на овај начин желе да покажу да су, сем професионалних послова које обављају и друштвено одговорни.

- Желимо да покажемо да смо и ми људи и да смо хумани и да желимо да помогнемо у сваком смислу, као и да смо за све наше грађане увек ту и на услузи, рекао је командант Одреда, мајор Ненад Шћепановић.- Осим овога што смо сада припремили и донели дечици, наредних дана доставићемо и један телевизор, који ће такође бити смештен овде на Клиници.

И на самој Дечијој клиници, нису крили задовољство због поновне акције Жандармерије.

- Мени је заиста драго што су ови људи по ко зна који пут показали да су хумани и да желе да помогну, као и да су врло пажљиви, јер су сваки пакетић правили засебно, гледајући пол и узраст наших малих пацијената који, тако да увек користим прилику да, кад им уручујемо ове поклоне, пожелим да буду здрави и јаки као припадници нишког одреда, вели директорка Дечије клинике за интерне болести, проф.др Емилија Голубовић.

До сада су полицијски службеници Одреда, током година прикупили скоро 700 хиљада динара за Дечију клинику, а како кажу, у плану је да и у наредном периоду наставити са сичним акцијама.

       
       
       

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш