Насловна Вести ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРИЈАВИ ЕПИДЕМИЈЕ МАЛИХ БОГИЊА НА КЛИНИЦИ ЗА ДЕЧИЈУ ХИРУРГИЈУ И ОРТОПЕДИЈУ

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРИЈАВИ ЕПИДЕМИЈЕ МАЛИХ БОГИЊА НА КЛИНИЦИ ЗА ДЕЧИЈУ ХИРУРГИЈУ И ОРТОПЕДИЈУ

Дана 16.01.2018. , од стране Института за јавно здравље у Нишу, пријављена је епидемија морбила на Клиници за дечију хирургију и ортопедију Клиничког центра Ниш.

На основу лабораторијских резултата Института за вирусологију „Торлак“, код троје запослених на Клиници доказан је узрочник болести, а процењено је да је вирусу потенцијално, било изложено 54- оро људи.

Предузете су све мере за сузбијање епидемије, предвиђене Законом, а по предлогу Института за јавно здравље у Нишу.

Једна од мера, која је и најбитнија, јесте забрана посета пацијентима на Клиници, а осим тога надлежни и запослени пооштрили су мере дезинфекције. Са Клинике ће бити отпуштени и сви пацијенти чије здравствено стање то дозвољава.

Осим тога, за време трајање епидемије, биће обављан преглед и пријем само хитних случајева, а о чему ће бити обавештене и остале здравствене Установе са територије надлежности нишког Клиничког центра.

Опште здравствено стање хоспиталитованих пацијената, оболелих од малих богиња је добро, без компликација.

УПРАВА КЛИНИЧКОГ ЦЕНТРА НИШ

 

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш

Администратор

Владан Митић                                
(PHP, HTML & Flash Developer)