Насловна Вести Вести архива 2018 „ROMA COMPANY“ ДОНИРАЛА НИШКОМ КЦ МАТЕРИЈАЛ ЗА ПРЕУРЕЂЕЊЕ ДЕЧИЈЕГ УРГЕНТНОГ ЦЕНТРА

„ROMA COMPANY“ ДОНИРАЛА НИШКОМ КЦ МАТЕРИЈАЛ ЗА ПРЕУРЕЂЕЊЕ ДЕЧИЈЕГ УРГЕНТНОГ ЦЕНТРА

Захваљујући донацији производа „Roma company“, у висини износа од 600 хиљада динара, простор Дечијег ургентног центра, првог у Србији, који би, како наводе у Управи нишког Клиничког центра, требало да и званично почне са радом крајем идућег месеца, биће готово у потпуности преуређен и прилагођен најмлађим пацијентима.

Сарадња са КЦ Ниш остварена је као део пројекта компаније „Ко кречи, кућу лечи“, а како истичу у овој здравственој устанви, грађевински материјал у вредности од 600.000 динара из продајног асортимана „Roma company“, требало би да покрије готво све трошкове за реновирање простора.

-Желим да изразим захвалност директору и свим његовим сарадницима на овој донацији, која ће бити заиста од великог значаја, погтово што ћемо сва средства наменити преуређењу простора приземља Дечије клинике, у коме ће до краја маја и званично почети да ради Дечији ургентни центар, први у Србији, изјавио је проф. др Зоран Радовановић, генерални директор нишког Клиничког центра. - С’обзиром на то да, смо већ кренули са радовима и опремањем простора, захваљујући овој донацији „обојићемо“ простор како и приличи, тако да ће се, надам се, поред тога што ће им бити пружена најбоља могућа здравствена услуга, наши мали пацијенти, без обзира на то што се налазе у болници, пријатније осећати.

У овој компанији наводе, да је ово само један у низу пројеката, које је „Roma company“ подржала у градовима у којима послује, а поводом обележавања 25 година постојања.

-Надам се да ће овај наш мали допринос помоћи свима да се осећају пријатније у реновираним просторијама. Диван је осећај даривати и зато смо и започели пројекат под слоганом „Ко кречи, кућу лечи“, у оквиру којег смо до сада у Београду, Новом Саду, Нишу, Краљеву, Пријепољу и Даниловграду донирали укупно 3,6 милиона динара“, изјавио је Немања Романдић, директор компаније.

Први Дечији ургентни центар ће, према речима Управе КЦ Ниш, имати две операционе сале, најсавременије рентген и апарате за ултразвучну дијагностику, па ће, поред топле везе између Клинике за гинекологију и акушерство и неонатологије Клинике за дечије интерне болести, то бити озбиљан помак у збрињавању најмлађих пацијената, који гравитирају са читавог југа и југоистока Србије.

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш

Администратор

Владан Митић                                
(PHP, HTML & Flash Developer)