„ROMA COMPANY“ ДОНИРАЛА НИШКОМ КЦ МАТЕРИЈАЛ ЗА ПРЕУРЕЂЕЊЕ ДЕЧИЈЕГ УРГЕНТНОГ ЦЕНТРА

Захваљујући донацији производа „Roma company“, у висини износа од 600 хиљада динара, простор Дечијег ургентног центра, првог у Србији, који би, како наводе у Управи нишког Клиничког центра, требало да и званично почне са радом крајем идућег месеца, биће готово у потпуности преуређен и прилагођен најмлађим пацијентима.

Сарадња са КЦ Ниш остварена је као део пројекта компаније „Ко кречи, кућу лечи“, а како истичу у овој здравственој устанви, грађевински материјал у вредности од 600.000 динара из продајног асортимана „Roma company“, требало би да покрије готво све трошкове за реновирање простора.

-Желим да изразим захвалност директору и свим његовим сарадницима на овој донацији, која ће бити заиста од великог значаја, погтово што ћемо сва средства наменити преуређењу простора приземља Дечије клинике, у коме ће до краја маја и званично почети да ради Дечији ургентни центар, први у Србији, изјавио је проф. др Зоран Радовановић, генерални директор нишког Клиничког центра. - С’обзиром на то да, смо већ кренули са радовима и опремањем простора, захваљујући овој донацији „обојићемо“ простор како и приличи, тако да ће се, надам се, поред тога што ће им бити пружена најбоља могућа здравствена услуга, наши мали пацијенти, без обзира на то што се налазе у болници, пријатније осећати.

У овој компанији наводе, да је ово само један у низу пројеката, које је „Roma company“ подржала у градовима у којима послује, а поводом обележавања 25 година постојања.

-Надам се да ће овај наш мали допринос помоћи свима да се осећају пријатније у реновираним просторијама. Диван је осећај даривати и зато смо и започели пројекат под слоганом „Ко кречи, кућу лечи“, у оквиру којег смо до сада у Београду, Новом Саду, Нишу, Краљеву, Пријепољу и Даниловграду донирали укупно 3,6 милиона динара“, изјавио је Немања Романдић, директор компаније.

Први Дечији ургентни центар ће, према речима Управе КЦ Ниш, имати две операционе сале, најсавременије рентген и апарате за ултразвучну дијагностику, па ће, поред топле везе између Клинике за гинекологију и акушерство и неонатологије Клинике за дечије интерне болести, то бити озбиљан помак у збрињавању најмлађих пацијената, који гравитирају са читавог југа и југоистока Србије.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш