И ОВОГ ВИКЕНДА, БЕСПЛАТНИ ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ У НИШКОМ КЛИНИЧКОМ ЦЕНТРУ

У недељу, 20. маја, у периоду од 08 до 16 сати, осми пут заредом, без заказивања, сви заинтересовани грађани моћи ће да у нишком Клиничком центру обаве бесплатне превентивне здравствене прегледе.

Овог месеца, како је одређено планом Министарства здравља Републике Србије, у амбулантама нове зграде Клиничког центра, у Центру за радиологију, обављаће се кардиолошки прегледи- мерење крвног притиска и ЕКГ. Осим тога, сви заинтересовани грађани моћи ће, да у специјалистичким амбулантама Клинике за кожне болести (СТАРА ЗГРАДА КЦ НИШ) обаве дијагностички преглед младежа у циљу раног откривања меланома, као и анализу крви на липидни статус (укупни холестерол, ЛДЛ, ХДЛ и триглицериди), која ће се радити у амбулантама Центра за медицинску биохемију (СТАРА ЗГРАДА КЦ НИШ).

Подсећамо, осма у низу акција бесплатних превентивних прегледа, коју Министарство здравља организује, наставак је скрининга општег здравственог стања нашег становништва, а у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о сопственом здрављу. Ови прегледи намењени су свим грађанима, без обзира на статус њиховог здравственог осигурања, а до сада је, на овај начин, прегледано преко 100.000 грађана Србије.

С поштовањем,
Управа Клиничког центра Ниш

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш