„ХУМАН ФЕСТОМ“ ЗА НАЈМЛАЂЕ ПАЦИЈЕНТЕ КЦ НИШ- УРУЧЕНА ДОНАЦИЈА ЗА ОПРЕМАЊЕ ДЕЧИЈЕГ УРГЕНТНОГ ЦЕНТРА

автомобильный онлайн журнал
новости рынка недвижимости
Датум креирања четвртак, 04 октобар 2018 23:30

 

Након успешно организованог дводневног музичког фестивала „Хуман фест“, средином септембра крај врежинских базена, сав приход од продатих улазница, што је и био циљ организатора, дониран је за потребе опремања првог Дечијег ургентног центра у Србији, а на чијем се формирању увелико ради у нишком Клиничком центру.  

За приближно 400 хиљада динара, колико је прикупљено за време трајања овог музичког догађаја, којије први пут организован у Нишу, а на коме су поред нишких неафирмисаних бендова, потпуно бесплатно наступали и Ван гог и Неверне бебе, купљени су рачунари са мониторима, штампачи, телевизори, телефони, пулсни оксиметри и клупе за чекаонице, које ће бити на располагању како запосленима, тако и пацијентима који ће бити збрињавани у Дечијем ургентном центру у Нишу, који би ускоро требало да почне са радом.

Након договора добрих људи из нишког кафеа „Вожд“, који су са својим пријатељима, а уз подршку припадника војске Републике Србије и дошли на ову идеју, са представницима Дечијих клиника нишког Клиничког центра, купљено је оно, како су навели, што ће бити од користи, а реч је о опреми за пријемне амбуланте првог Дечијег ургентног центра у земљи.

-Могу да кажем, да као што смо и најавили раније, поред свих активности којима се увелико бавимо, убрзано се ради и приводе се крају и све активности на формирању првог Дечијег ургентног центра, који ће бити од огромног значаја за све пацијенте старости до 18 година, а који гравитирају из читавог региона. –Замисао је да имају све на једном месту те ће тако и бити, тако да ће то бити својеврсан начин збрињавања пацијената у читавој земљи, а то је реално, заиста потребно нашем граду, изјавио је генерални директор КЦ Ниш, проф. др Зоран Радовановић. -Захваљујући свим људима добре воље,успели смо дауправо за потребе тог Центра,обезбедимо 5 рачунара са мониторима, 5 штампача, 2 ТВ апарата, 11 телефона са телефонском централом, 5 пулсних оксиметара и више клупицаза чеаонице, тако да сматрам да је акција ових хуманих људи у потпуности успела, додао је Радовановић

И челници Клинике за дечију хирургију и ортопедију и Клинике за дечије интерне болести, нису крили задовољство и захвалност на овој помоћи, па истичу да с' нестрпљењем очекују да Дечији ургентни центар почне са радом.

-Ово је велики помак у лечењу најмлађих, посебно када су у питању хитна стања, јер ћемо имати простор у коме ће пацијенти моћи да буду опсервирани и до 24 сата, пре него што одлучимо да ли је потребно даље лечење и збрињавање, а свакако да ћемо бити опремљени да будемо максимално брзи и ефикасни, истакао је прим. др Драгољуб Живановић, помоћник директора Клинике за дечију хирургију и ортопедију и будући руководилац Дечијег ургентног центра.

-Поред Ургентног центра за децу, приоритет ове клинике и Центар за неонатусе, који ће бити намењен бебама које су се родиле пре времена.аса њима је веома захтевно радити, јер прве месеце живота проводе на клиници и то обично уз бројне компликације које треба решити и битно је да су за развој ове службе,направљени први кораци, јер је обезбеђено транспортно возило и "топли мост", рекла је проф. др Емилија Голубовић.

Организатори „Хуман феста“изјавили суда је велика част што су могли да учествују у опремању првог Дечијег ургентног центра, те су позвали и друге организације и предузећа да следе њихов пример и додају да ће убрзо органозовати сличан догађај

-Овим скромним доприносом сада, надам се и већим у блиској будућности, учествујемо у нечему историјском, а то је овај Центар, помажемо нашој деци, па желим да захвалим свима који су помогли и дошли и наравно свим бендовима који су учествовали, посебно Ђулету, фронтмену групе „Ван гог“, који је чак прехлађен, уз вашу малу медицинску помоћ, дао све од себе и певао чак пола сата дуже од планираног, истакао је Владимир Петковић, власник нишког кафеа „Вожд“ и организатор музиког фестивала.

Према речима руководства Клиничког центра Ниш, за Дечији ургентни центар ранијесуобезбеђени кревети, али и комплетна анестезиолошка опрема, а биће коришћен и мобилни рендген,намењен за брзу дијагностику повређене деце.
 

 

 

 
 
 
 
сайт города Винницы
секреты красоты и молодости