О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници. Са својих 28 клиника, института и завода, уз пратеће службе Клинички центар представља јединствен здравствено-образовни и научноистраживачки систем. Клинички центар Ниш располаже са 1.525 лежајева и једина је здравствена организација у Србији која нема вишак простора и болничких лежајева.

У организационом смислу, од 28 организационих јединица три су организоване као институти, 22 као клинике и три као заводи.

У Клиничком центру запослено је 3.070 радника, од чега је 2.274 здравствених и 772 немедицинских радника. Од 2.274 здравствених радника - 745 је лекара, 4 фармацеута, 45 сарадника, 1.480 медицинских сестара и техничара, а 177 са вишом стручном спремом.

Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Стручњацима Клиничког центра је омогућено да се усавршавају у најеминентнијим светским центрима, а водећи светски стручњаци су гостујући професори.

Поред службе лечења, организована је едукација медицинских кадрова свих профила и научно истраживачки рад у складу са највишим стандардима и сопственим специфичностима.

Годишње се у Клиничком центру, чији је капацитет 1.525 болничких постеља, хоспитализује 55.624 болесника, обави око 76.666 хируршких интервенција и више од пола милиона специјалистичких прегледа.

У средишту пажње Клиничког центра у Нишу су пацијент и његова породица.

Ми смо установа у којој се учи медицина, негује однос према оболелом и вредности живота, установа којој се верује!


ДА ЗАЈЕДНО УНАПРЕДИМО ЗДРАВСТВЕНУ ЗАШТИТУ

Свима доступна здравствена установа која помаже здравима да остану здрави, болеснима да се опораве.

КЦ настоји да буде прогресивна и иновативна институција, у току са технолошким развојем уз високу стручност и добар квалитет неге. Кроз добру услугу и коришћење савремене технологије КЦ ће бити установа избора , у којој људи желе да се лече, студенти да уче,а запошљени да раде;

КЦ Ниш биће један од водећих националних центара за побољшање квалитета здравља народа кроз интеграцију клиничког лечења, истраживања и образовања.

Искористићемо јединствене таленте стручњака уз савремену технологију којима се пружа широк спектар услуга. Наша ораганизација биће ефикасна, ефективна и утемељена на принципима етичке одговорности и посвећености квалитету услуга.

КЦ ће бити изузетан због високо професионалног односа особља према пацијентима и породицама, где ће здравствена нега бити персонализована и прилагодјена пацијентовим медицинским, емоционалним, социјалним и духовним потребама.

Циљ је да лечење у нашој установи буде квалитетно, брзо, сигурно, угодно и безбедно, а базирано на пажњи и саосећању доброг стручњака.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш