29 дец

Завршени мурали на зидовима Центра за заштиту менталног здравља Клиничког центра у Нишу. Арт Фондација, у оквиру пројекта „МЛАДИ 2017“ са тимом младих уметника, организовала је осликавање МУРАЛА на унутрашњим зидовима Центра и дневне болнице за децу и младе Клиничког центра у Нишу.

Опширније...

28 дец

Као што је и најављено, десетак дана након отварања нове зграде Клиничког центра Ниш, у најсавременије опремљеним операционим салама обављене су и прве операције, те је нова зграда ове здрваствене установе, тиме почела и да функционише готово пуним капацитетом.

Опширније...

27 дец

ПУ прилогу наведеног текста, налази се потребна документација и потврде надлежних комисија и инспекција, које су неопходне за издавање употребне дозволе о пуштању у пробни рад новоизграђене и реконструисане зграде Клиничког центра Ниш.

Опширније...

27 дец

Према унапред утврђеном плану, прве хируршке операције у новим, најсавременије опремљеним операционим салама биће обављене већ колико сутра, након чега ће нова зграда ове здрваствене установе почети да функционише готово пуним капацитетом.

Опширније...

25 дец

Првог дана званичног почетка рада најмодерније здравствене установе у Србији на употребу предат и најсавременији акцелератор за зрачну терапију. Између осам и девет сати јуче ујутру нови Клинички центар у Нишу примио је првих тридесетак пацијената. Сат и по касније број пацијената који су дошли на прегледе, дијагностику и терапију на клиникама најмодерније установе у Србији, свечано отворене 17. децембра, био је двоструко већи.

Опширније...

24 дец

Огромно интересовање грађана за бесплатне превентивне прегледе у специјалистичким орадинацијама Клинике за очне болести, нишког Клиничког центра, и овог месеца показало је да је потреба за оваквим акцијама ресорног Министарства, заиста оправдана. Већ у прва три сата од отварања ординација, уписано је готово триста пацијената, а до другог званичног пресека у 13 сати, у амбуланте ове Клинике, за проверу вида пријавило се 520 пацијената, а до тада је прегледано чак њих 370.

Опширније...

22 дец

У недељу, 24. децембра, у периоду од 08 до 16 сати, четврти пут заредом без заказивања, сви заинтересовани грађани, моћи ће да, у амбулантама нишког Клиничког центра обаве бесплатне превентивне здравствене прегледе.

Опширније...

17 дец

У присуству председника Србије Александра Вучића, премијерке Ане Брнабић и чланова Владе, отворен нови Клинички центар, намењен пацијентима са југа и југоистока Србије. Реконструкција и изградња новог објекта коштала 32 милиона евра. Пријем првих пацијената до краја године.

Опширније...

23 нов

Дана 23.11.2017. , од стране Института за јавно здравље у Нишу, пријављена је епидемија морбила на Клиници за дечије интерне болести Клиничког центра Ниш.

На основу лабораторијских резултата Института за вирусологију „Торлак“, код три пацијента, хоспитализованих на Клиници, доказан је узрочник болести..

Опширније...

19 нов

Интересовање грађана за бесплатне превентивне прегледе у нишком Клиничком центру, овог месеца оборило је све досадашње рекорде. Већ у прва три сата од отварања специјалистичких интернистичких ординација, прегледано је преко пет стотина људи, а до другог званичног пресека у 13 сати, кроз амбуланте ове здравствене установе прошло је више од седамсто пацијената.

Опширније...

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш