ВЕСТИ

16 мај

У недељу 19.05.2004.године у простору Ургентног центра у новој згради Универзитетског клиничког центра Ниш, од 8h до 17h обављаће се здравствени превентивни прегледи.

Овог викенда, контролисаће се крвни притисак, ЕКГ, крвна слика и обављаће ће се ултразвучни преглед абдомена. Превентивне активности наставиће се и у наредном периоду .

Исте овакве активности биће организоване и у Дому здравља Ниш.

 

Опширније...

10 мај

Медицинске сестре и техничари Универзитетског клиничког центра Ниш, обележили су Међународни дан медицинских сестара и техничара под слоганом „Наше медицинске сестре , наша будућност-eкономска моћ неге“.

Опширније...

10 мај

На Клиници за кардиологију Универзитетског клиничког центра Ниш исписано је ново поглавље увођењем још једне процедуре која до сада никада није рађена јужно од Београда.

Доктор Михајло Фаркић, интервентни кардиолог и начелник Центра за структурне болести срца на Институту за кардиоваскуларне болести "Дедиње", заједно са колегама из Ниша извео је методу затварања урођене срчане аномалије АСД преткоморски септални дефект и патент форамен овале (ПФО).

Опширније...

09 мај

Нишки Универзитетски клинички центар, у организацији Клинике за дигестивну хирургију, од данас је, пети пут заредом, домаћин десетинама најеминентнијих стручњака из области колопроктологије из Србије, Европе и света, који су имали ту част, да прихвате учешће у предавањима на овогодишњем, дводневном, некада симпозијуму, а сада великом конгресу „Константинов дан“.

Опширније...

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш