ПОКЛОН "АРТ ФОНДАЦИЈЕ" МАЛИМ ПАЦИЈЕНТИМА

Завршени мурали на зидовима Центра за заштиту менталног здравља Клиничког центра у Нишу. Арт Фондација, у оквиру пројекта „МЛАДИ 2017“ са тимом младих уметника, организовала је осликавање МУРАЛА на унутрашњим зидовима Центра и дневне болнице за децу и младе Клиничког центра у Нишу.

Oсим конкурса за младе уметнике који организујемо сваке године, Ниш Арт Фондација промовише и мале друштвено корисне акције које подржава већ дванесту годину компанија Филип Моррис.

Друштвена одговорност нам је неопходна! Сви ми можемо малим гестовима и малим стварима, појединци или мале групе људи да мењамо окружење у оквирима друштвене заједнице.

Ово је трећи МУРАЛ који смо реализовали и поносни смо што смо допринели да простори у којима бораве деца буду пријатнији за њихов боравак.

Увидевши да је потребно унети мало ведрине у болничке просторе где су пацијенти деца, одлучили смо се да то буду веселе илустрације које представљају идејна решења младих уметника. пренесене на зидове дечијег одељења у оквиру болнице. Сам пројекат има и едукативан карактер, обзиром да су мурали који су урађени илустрације које представљају географску карту, мурал је добио назив „Пут око света“.
Представљени су конктиненти са њиховим обележјима. Неки су представљени у виду животињског и биљног света који су карактеристични за то подручје као и струјањима воде и океанима или кроз градове и споменике културе. На тај начин ће се кроз визуелно разиграну форму допринети и едукативном карактеру који има за циљ да улепша, оплемени и разигра простор. С обзиром на концепт и функцију површине на којој интервенишемо, у којој је простор између зидова мали, настојали смо да уз помоћ зидне слике унесемо ваздух, простор и унесемо позитиван дух.

Радови на осликавању мурала трајали су петнаестак дана. Због специфичности услова за рад, мурале је осликавао мали тим уметника

Ова друштвено корисна акција је наш скроман поклон и допринос друштвеној заједници, али првенствено деци.

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш