СВЕ СПРЕМНО ЗА ПРВЕ ОПЕРАЦИЈЕ У НОВОЈ ЗГРАДИ КЛИНИЧКОГ ЦЕНТРА НИШ

Према унапред утврђеном плану, прве хируршке операције у новим, најсавременије опремљеним операционим салама биће обављене већ колико сутра, након чега ће нова зграда ове здрваствене установе почети да функционише готово пуним капацитетом.

Након свечаног отварања новоизграђеног и реконструисаног објекта новог Клиничког центра, коме је присуствовао Александар Вучић, Председник Републике Србије, заједно са председницом Владе и свим министрима, почетком недеље, као што је и најављено, примљени су и први пацијенти.

Први лежећи пацијенти у дневној болници примљени су у нови стационар Клиника за ендокринологију, гастроентерологију, хематологију, неурологију и кардиологију, а све припреме за прве операционе захвате већ су завршене.

-Већ је примљено шесторо пацијената који су смештени на Клиници за дигестивну хирургију и који ће бити оперисани већ сутра, изјавио је проф. Др Горан Станојевић, помоћник директора за Хируршку делатност и додао да је реч је о операцијама из области тзв. једнодневне хиругије, односно препонске киле, као и операције на дебелом цреву.

Према речима Управе ове здравствене установе, планирана динамика пресељења свих Клиника из старе зграде у новоизграђену, тече као што је и планирано, а медицинско особље неометано обавља сва своја задужења.

-Као што смо и најавили на отварању, све и реализујемо, наглашава проф.др Зоран Радовановић, генерални директор КЦ Ниш. - Почев од првих пацијената који су обављали дијагностичке процедуре на новим, најсавременијим апаратима, преко пријема лежећих пацијената све до операције које ће наши лекари специјалисти урадити у новим операционим салама, додао је директор.

Нову зграду нишког Клиничког центра данас је обишао и први човек Града Ниша, Дарко Булатовић са својим сарадницима, како би се уверио да све тече по унапред утврђеном плану, при чему је поново изразио задовољство, што је југ и југоисток Србије добио овако велелепно здање.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш