ПРЕД СВЕТСКИ ДАН ПОДРШКЕ ОБОЛЕЛИМА ОД „ИБД“ БОЛЕСТИ, НОВА ЗГРАДА КЦ НИШ „ОКУПАНА“ У ЉУБИЧАСТО

Истицању важности Светског дана оболелих од ИБД болести (Инфламаторних болести црева), који је захваљујући Удружењу „УКУКС“, лекарима и медицинском особљу нишког Клиничког центра и пацијентима из читаве Србије, свечано и „радно“ обележен данас у центру Ниша, свесрдно се придружила и Управа Клиничког центра Ниш и то вече раније.

Како би се прикључили кампањи осталих здравствених Установа из Европе и света, а захваљујући одличној сарадњи Управе КЦ Ниш, Клинике за гастроенетрологију и Удружења, синоћ је нова зграда Клиничког центра, код главног улаза, светлосним топовима била „обојена“ у љубичасту боју, у циљу пружиња подршке, онима који болују од улцерозног колитиса и Кронове болести.

-Овако равноправно предстваљамо нашу земљу, наш Град и нишки Клинички центар, који је итекако, захваљујући помоћи државе и ресорног Министарства, сада далеко модернији у односу на остале у читавом региону и придружујемо се борби за подизање квалитета лечења и живота оболелих, а колико је то важно, доказ је и то што су, сем лекара из читавог региона и представника Удружења, догађају присуствовали и пацијенти који годинама живе са ИБД-ом, истакао је проф.др Зоран Радовановић, генерални директор КЦ Ниш.

Један од главних организатора и нишких домаћина читаве манифестације, стручних предавања и перформанса, који у Граду на Нишави траје од петка, била је и Жаклина Пајевић, главна сестра Клинике за гастроентерологију КЦ Ниш и истакнута чланица Удружења.

-Пресрећна сам што су се људи одазвали у оволиком броју, јер имамо преко стотинак гостију из читаве Србије, а наравно и наши, нишки пацијенти су вечерас овде, да заједничким снагама пошаљемо, љубичастом бојом, поруку у свет, да пацијенти са ИБД-ом нису невидљиви и да пре свега, са тим болестима, може да се живи нормално, истакла је Пајевић.  

Задовољство због одличне организације и несебичне подршке Клиничког центра у Нишу, није скривао ни Љиљан Ђаковић, председник Удружења за Кронову болест и улцерозни колитис.

-Ми смо, као што видите, добро организовани, јер се годинама трудимо да пружамо подршку нашим пацијентима из целе земље и заиста ми је драго што смо већ неколико дана овде у Нишу, што смо вечерас испред овог велелепног објекта, нове зграде КЦ Ниш и што је ово знак да нас ова здравствена установа разуме и жели да помогне на све могуће начине, навео је Ђаковић.

Сем овог перформанса, дан раније, лекари специјалисти ове врсте здравствене патологије, чланови Удружења и пацијенти, одржали су данас, у недељу, предавања у центру Ниша, приликом којих су делили и информаторе о инфламаторним болестима црева, у које спадају Кронова болест, улцерозни колитис и интермедијарни колитис,која јесу хронична и тешка обољења, али чији узрок још није познат.

 
 
 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш