УСКОРО И НОВЕ ИНТЕРВЕНЦИЈЕ У АНГИОГРАФСКИМ САЛАМА КЛИНИЧКОГ ЦЕНТРА НИШ

Нова зграда Клиничког центра Ниш, према речима стручњака из области интервентне кардиологије, отвориће и нова поглавља у овој области, када је реч о оперативним захватима и процедурама.

Осим неупоредиво боље опреме и услова у новом простору у којима сада раде лекари специјалисти, ускоро би требало да почну да се раде електрофизиолошке процедуре, те ће ова здравствена Установа, моћи да збрине све пацијенте са југа и југоистока земље, који имају потребу за овим захватом.

У новој ангиографској сали Клинике за кардиологију Клиничког центра у Нишу, већ су урађене две интервенције из области интервентне кардиологије и електростимулације.
Прву ангиографску процедуру, коронарографију са перкутаном интервенцијом и уградњом стента код пацијента са акутним инфарктом миокарда, у новој сали Клиничког центра, обавио је начелник одељења интервентне кардиологије, проф. др Зоран Перишић.

Осим ове, урађена је и интервенција уградње пејсмејкера, коју је у новом Клиничком центру обавио директор Клинике за кардиологију, асс. др сци. Мед. Томислав Костић и то код пацијента са комплетним АВ блоком.

Обе процедуре протекле су успешно и тиме је нишка Клиника за кардиологију, поред две ангиосале у старом делу, добила велики простор за даље усавршавање и напредак, који ће са електрофизиолошком процедуром бити потпун.

И у Управи КЦ ниш истичу да је ово још један доказ да је помоћ државе и ресорног Министарства немерљива и од огромног значаја за све пацијенте, који гравитирају ка овој здравственој Установи.

- Заиста сам поносан што сада имамо, у сваком смислу, услове за рад по свим светским стандардима и драго ми је и задовољан сам што су наши специјалисти са својим тимовима урадили прве интервенције у новим кардио- салама, а ми ћемо се свакако као установа трудити да и даље помажемо њихово даље усавршавање, а наравно, све у циљу што квалитетнијег пружања здравствених услуга свим пацијентима, истакао је проф.др Зоран Радовановић, генерални директор нишког Клиничког центра.

     
     
     
     
     
     

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш