ВЛАДИКА НИШКИ АРСЕНИЈЕ НАКОН ПОСЕТЕ КЦ НИШ- „БОЛНИЦА ЗА ПОНОС СРБИЈЕ“

Владика нишки Арсеније, након данашње посете Клиничком центру Ниш, оценио да је нова зграда здравственог центра, најсавременија од свих болница које је обишао до сада и да треба да служи на понос свим Нишлијама, али и целокупном становништву Србије. Током обиласка, Владика је дао и свој благослов Управи нишког Клиничког центра, за подизање параклиса- богомоље, која би већ до краја године требало да буде саграђена у болничком кругу.

Његово правосвештенство је, први пут од почетка службовања на месту Владике нишког, у пратњи руководства Клиничког центра Ниш, обишло новоизграђену и реконструисану зграду, те је имао прилику, да се упозна са свим условима за лечење пацијената које сада ова здравствена установа има, али и да види најсавременију опрему која је смештена ту.



- Велика ми је част и задовољство што данас можемо да угостимо Владику нишког Арсенија и да са поносом покажемо шта је Ниш и југоисток Србије, захваљујући председнику Републике Србије, Влади и ресорном Министарству добио, када је реч о лечењу и збрињавању пацијената, јер смо сада по опремљености у рангу са свим светским и европским болничким центрима, тако да је и посета његовог правосвештенства још једна потврда да радимо добру ствар, изјавио је проф. др Зоран Радовановић, генерални директор нишког Клиничког центра.

Владика нишки Арсеније је током обиласка имао прилике да се упозна са радом једног од најсавременијих Ургентних центара које Србија има, али и да се увери да пацијенти који се овде оперишу и опорављају на Клиници за анестезију имају најбоље могуће услове. Владика је и поздравио идеју и дао благослов Управи КЦ Ниш за изградњу параклиса, чија ће врата бити отворена свим верницима.

- Желим пре свега да се захвалим свим надлежнима у Управи и запосленима на срдачном пријему и могу да искажем заиста своје импресије, јер све болнице у којима сам био немају овакве услове као нишки Клинички центар и драго ми је што град Ниш има овакву болницу која је не само понос Србије већ и овог дела Европе, изјавио је Владика нишки Арсеније и додао да му је драго што постоји иницијатива за изградњу параклиса- богомоље, где ће пацијенти моћи да остварују своје духовне потребе, а у којој ће увек бити један дежурни свештеник, тако да ће, како је навео, црква свакако бити присутнија у Клиничком центру Ниш.

Како је речено на састанку, све потребне дозволе за изградњу богомоље би требало да буду готове врло брзо, тако да је, како су навели у Управи КЦ Ниш, реално да она буде саграђена до краја ове године.

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш