НАСТАВАК АКЦИЈЕ БЕСПЛАТНИХ ПРЕВЕНТИВНИХ ПРЕГЛЕДА ОВОГ ВИКЕНДА У КЦ НИШ

И овог септембра, Министарство здравља Републике Србије, у циљу ране дијагностике и промоције превенције, наставља акцију бесплатних превентивних прегледа.

У недељу 23. септембра, од 8 до 16 часова, сви заинтересовани грађани, укључујући и оне који из било ког разлога немају здравствено осигурање, моћи ће да у амбулантама нишког Клиничког центра и Дома здравља, обаве бесплатне превентивне здравствене прегледе.

Овог месеца, како је одређено планом Министарства здравља Републике Србије, у амбулантама нове зграде Клиничког центра, у Центру за радиологију, обављаће се кардиолошки прегледи- мерење крвног притиска и ЕКГ, док ће у просторијама Центра за нуклеарну медицину, бити обављане анализе крви на туморске маркере простате (ПСА) и јајника (ЦА 125) и на карциноембрионални антиген (ЦЕА) .

Превентивни прегледи у исто време, биће организовани и у лабораторији нишког Дома здравља, те ће тамо, сви заинтересовани пацијенти моћи да провере стање опште крвне слике.

Након превентивног прегледа, сваки пацијент добиће извештај о здравственом стању, а они код којих резултати одступају од нормалних вредности, биће упућени на даље дијагностичке процедуре и лечење.

Подсећамо, као што је и најављено из Министарства Здравља Реублике Србије, ово је наставак акције скрининга општег здравственог стања нашег становништва. Према званичним подацима Министарства здравља, до сада је прегледано више од 170.000 грађана Србије, односно око 20.000 грађана сваке последње недеље у месецу, а према најавама, сви превентивни прегледи који ће бити организовани до краја ове године, биће део кампање "Рак је излечив".

 

С' поштовањем,

УПРАВА КЦ НИШ 

 

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш