ХУМАНИ ГЕСТ НИШЛИЈА ИЗ ТОРОНТА - УРУЧЕНА ДОНАЦИЈА ГАK

Представници удружења "Нишлије из Торонта", уручили су данас Kлиници за гинекологију и акушерство нишког Kлиничког центра донацију у апаратима, који ће, према речима надлежних, бити од великог значаја у збрињавању и лечењу трудница, породиља и одојчади..

Нишлије из канадске дијаспоре, уручиле су гинеколошкој клиници Kлиничког центра Ниш пулсни оксиметар, два ларингископа, од којих је један фибероптички, аспиратор и сву пратећу опрему, која ће служити, како за праћење виталних параметара код пацијената, тако и за безбедно увођење у анестезију, приликом порођаја и разних хируршких интервенција.

- Заиста нам је част што је део нас са вама овде и што је наше Удружење, које је формирано пре пар година, једногласно одлучило да прикупи новац и намени га за куповину апарата који ће се користити за нашу најрањивију популацију, односно за нови живот, јер је гинеколошка клиника управо место где се догађају најлепше ствари, рађају се бебе, изјавила је Тања Буразор из Удружења. - Ово је само почетак наше сарадње, јер смо већ направили планове за нове куповине и донације, које ће такође бити намењене нишком Kлиничком центру, додала је..

Задовољство због овог хуманог геста Нишлија из дијаспоре, нису крили ни надлежни у Kлиничком центру Ниш, који су се приликом уручења донације свесрдно захвалили на залагању, свима из Удружења.

- Заиста ми је драго што смо данас били домаћини нашим људима, који иако живе далеко, ипак поштују место одакле су потекли и помажу свом народу на овакав начин, а помоћ је свакако увек добродошла, изјавио је први човек нишког Kлиничког центра, проф. др Зоран Радовановић. - Надам се да ћемо, као што су наши пријатељи већ најавили, наставити овакав вид сарадње, а ми остајемо овде да чувамо нашу земљу и бринемо о нашим пацијентима, додао је Радовановић..

Након уручења донације вредне пола милиона динара, руководство Kлинике за гинекологију и акушерство, већ је договорило и будућу сарадњу са Нишлијама из Торонта и најавило да би врло брзо, још једна, веома вредна донација, намењена пацијентима гинеколошке клинике требало да буде испоручена нишком Kлиничком центру.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш