Нови Клинички центар

Ниш, 18. октобар 2013. године – У Клиничком центру Ниш данас је свечано започета реконструкција и изградња новог објекта ове здравствене институције у вредности од око 32 милиона евра за које је одобрен кредит од Европске Инвестиционе Банке (ЕИБ). Овим је започет рад на првом од четири Клиничка центра у оквиру пројекта „Реконструкција четири Клиничка центра у Србији: Београд, Нови Сад, Ниш и Крагујевац“. Извођач радова је италијанска фирма ИНСО који је до сада пројектовала, изградила и опремила многобројне здравствене инфраструктуре у више европских земаља.

На свечаном отварању радова министарка здравља у Влади Републике Србије изјавила је да је овај кредит одобрен још 2006. године, а да је ратификација у Скупштини Србије била две године касније. „Међутим, нису били готови пројекти који су главни предуслов за реализацију, и то је остало као главна ствар којом ћу се бавити у наредном периоду. Не кријем задовољство што су радови управо започети у Нишу, а почетком наредне године почеће и у Крагујевцу и Новом Саду, а 2015. у Београду“ – изјавила је министарка здравља проф. др Славица Ђукић Дејановић.

Директор Клиничког центра Ниш проф. др Зоран Радовановић захвалио се на почетку свима који су дали свој допринос да до изградње новог објекта Клиничког центра дође, како би Ниш и регион добили бољу здравствену негу, а здравствени радници боље услове за рад. „Посебно ми је драго што је испоштован захтев да 1/3 радова остане фирмама из Ниша и околине. Поносан сам што смо Нишлије, и што смо кренули први са радовима“ – рекао је на отварању директор проф. др Зоран Радовановић.

На отварању је и директор компаније ИНСО Карло Индучи изјавио да је овај пројекат веома важан и за њих због изградње будућих објеката. Он је додао да ће ово бити модеран пројекат са веома модерном технологијом којом ће се поносити и они као извођачи радова и град Ниш.

Корисна површина добијена реконструкцијом и изградњом новог објекта Клиничког центра је 48 000 квадрата у којима ће бити смештено 15 операционих сала и 2 ургентна центра, а ту ће се налазити и Радиотерапија, Одсек за радиологију, Центар за операције и Центар за оперативну интензивну негу.

Рок за завршетак радова је 32 месеца.Шеф кабинета директора Клиничког центра Ниш

др Драган Златановић

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш