УСПЕШНОМ МИСИЈОМ ФОНДАЦИЈЕ “ДЕЦА ЦАРЕВИ СВЕТА” ДО НОВОГ УЛТРАЗВУЧНОГ АПАРАТА ЗА НАЈМЛАЂЕ ПАЦИЈЕНТЕ КЦ НИШ

Клиници за дечије интерне болести Клиничког центра у Нишу, тачније хематоонколошком одељењу, данас је свечано додељен савремени ултразвучни апарат, за чију куповину су средства обезбеђена од новца, прикупљеног на првој донатроској вечери и аукцији фондације „Деца – цареви света“.

 

На донаторској вечери ове новоосноване фондације, хумане Нишлије прикупиле су чак три милиона динара, од којих је и купљен, како наводе стручњаци, један од тренутно најмодернијих ултразвучних апарата на тржишту, који задовољава све потребе за дијагностику најмлађих пацијената нишког Клиничког центра.

- Ово је само још један доказ, да иако смо највиталније делове Клиничког центра преселили у нову зграду, као што смо и обећали, нисмо престали да бринемо о оним најосетљивијим, а то су између осталог наши најмлађи пацијенти, истакао је проф. др Зоран Радовановић, први човек нишког Клиничког центра. - Пре неко време смо имали част да будемо на донаторској вечери и тада смо сви били заједно, у једној мисији, да прикупимо што више новца и у томе смо, уз помоћ свих добрих људи, пријатеља и донатора и успели, додао је Радовановић.

Надлежни на Клиници за дечије интерне болести кажу да ће нови апарат, пре свега служити за дијагностиковање стања код деце која се налазе на Одељењу за хематоонкологију, али и да ће бити на располагању и свим осталим најмлађим пацијентима.

- Апарат ће омогућити ултразвучну дијагностику дигистивног система, плућа, централног нервног система и отворити нове могућности за лечење пацијената, истакла је професор др Јелена Војинивић.
 

Фондација „Деца– цареви света“, настала је са циљем окупљања и умрежавања угледних и успешних Нишлија, ради прикупљања средстава за помоћ и подршку деци из Ниша, а њен оснивач је бивши рукометашки ас, Зоран Стојиљковић.

- Када сам са Милетом Коцићем основао Фондацију, наша је идеја била да све што радимо, а ово је само почетак, буде везано за децу Ниша и нишког региона, истакао је Зоран Стоиљковић и додао да већ планирају нову акцију, односно хуманитарни концерт, који ће организовати у мају или јуну, док за окупљање на донаторској вечери, планирају да постане традиција.

Миле Коцић, валсник Компаније „Јумис“ је истако да су се донаторској вечери дозавали појединци, привредници, заслужни спортисти, друштвено политички радници.

- Одазвао се велики број компанија и удружења и незахвално је посебно истаћи колике су њихове донације, али бих ипак издвојио чланове Клуба привредника „Наисус“, обзиром да су сви чланови клуба учествовали у донирању средстава, нагласио је Коцић.

Више од 200 Нишлија учествовало је куповином донаторске карте за вечеру у износу од 10 000 динара. У току вечере одржана је и аукција спортских реквизита и опреме највећих светских асова. Међу изложеним предметима нашли су се дресови дрес Николе Јокића,кошаркашке репрезентације Србије, голмана Милана Борјана, одбојкашице Тијане Бошковић, рекети и опрема Доминика Тима и Кристине Младеновић

 

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш