ОБАВЕШТЕЊЕ

Овим путем Вас обавештавамо, да ће у Kлиничком центру Ниш, као највећој, регионалној здравственој установи, терцијарног типа, а по налогу министра здравља, асс. др Златибора Лончара, сутра 28.10.2020. године, у 13h, бити одржан ХИТАН састанак у вези са организацијом рада и координацијом између установа, приликом збрињавања и лечења Цовид пацијената из читавог региона овог дела Србије у наредном периоду.

Управа нишког Kлиничког центра и стручна комисија установе за борбу против заразне болести Цовид- 19, на чијем је челу проф. др Радмило Јанковић, а по одлуци надлежних органа, за време трајања трећег таласа епидемије, биће носилац целокупне организације и међусобне сарадње свих регионалних здравствених установа.

С тим у вези, поменутом састанку, присуствоваће директори више од 20 здравствених центара са југа и југоистока земље, од Александровца до Прешева и од Kуршумлије до Kладова, а како би заједничким координисаним радом, током трајања трећег таласа епидемије, југ Србије био у потпуности спреман за максимално ангажовање у збрињавању свих оболелих, на што квалитетнији и ефикаснији начин.

С обзиром на то, да ће Управа нишког Kлиничког центра, такође учествовати и у формирању привремене Цовид болнице у хали "Чаир", обавештавамо Вас и да ће надлежни из наше здравствене установе, током сутрашњег дана, обавити разговоре са руководством Града Ниша и на ту тему, а везано за активности у ангажовању медицинског особља Kлиничког центра Ниш и рада у привременој Цовид болници.

Kлинички центар Ниш још једном позива и апелује на све грађане, да поштују прописане епидемиолошке мере и тиме, пре свега, сачувају своје здравље и помогну себи, али и целокупном медицинском особљу, које се већ пуних 7 месеци, несебично и беспоштедно бори за здравље и животе оболелих од Цовида-19.

Kлинички центар Ниш и целокупно медицинско и немедицинско особље, у потпуности су спремни за трећи талас епидемије и предстојећи зимски период, који према речима епидемиолога, неће бити нимало лак, те ће учинити све, да остану на висини задатка као и до сада, јер "предаја, ни у ком случају, није опција".

 

С поштовањем,

УПРАВА КЦ НИШ

 

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш