„ДРЖАВА И КЦ НИШ ПРОТИВ КОРОНЕ“- БЛИЗУ 600 РАДНИКА ВИШЕ, ОД ДАНАС У БОРБИ ПРОТИВ ВИРУСА У НОВОИЗГРАЂЕНОЈ COVID БОЛНИЦИ У КРУШЕВЦУ

Док се, као што је и најављено, радови на изградњи и адаптацији једне од најмодернијих болница у земљи, Covid болници у Крушевцу, приводе крају, а  која је захваљујући држави и Министарству здравља изграђена за мање од пола године и над којом читаву организацију послова предводи руководство нишког Клиничког центра, истовремено је, захваљујући максималном ангажовању и напорима надлежних у овој здравственој установи, успешно спроведен конкурс, након којег су 592 здравствена радника Србије, добила посао „за стално“ у овој установи.

Према речима челника, конкурс је спроведен у најкраћем могућем року, испоштовани су сви законски прописи, а целокупна анкета и разговор за пријављенима, обављана је телефонским путем, како би, пре свега, биле испоштоване све епидемиолошке и законске мере.

- Читав поступак спроведен је по Закону о раду и како то данас епидемиолошке мере налажу, а верујем да су сви кандидати, како сам бар имао и прилике да се уверим, задовољни одлукама, јер су све службе Клиничког центра Ниш, радиле даноноћно, наводи директор КЦ Ниш, проф. др Зоран Перишић, који је додао да се нада да ће сви новозапослени, оправдати поверење државе и помоћи свим снагама у превазилажењу ове кризе.

Уговори су, како је објашњено из Управе КЦ Ниш, због епидемиолошке ситуације уручени свим кандидатима који су добили посао сукцесивно и организовано, а сви они ће, након комплетних здравствених провера, ступити на дужност, одмах након отварања крушевачке Covid болнице.

Подесећања ради, посао су добили кандидати- здравствени радници из свих делова земље који су испуњавали услове, и то : 126 лекара, 8 фармацеута и чак 458 медицинских сестара- техничара.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш