ГРАД И ОВЕ ГОДИНЕ ДАРИВАО ПРВОРОЂЕНЕ БЕБЕ У КЛИНИЧКОМ ЦЕНТРУ НИШ- ДИРЕКТОР УСТАНОВЕ НАЈАВИО ВЕЛИКА УЛАГАЊА У ГАК У НАРЕДНОМ ПЕРИОДУ

Као и сваког 1. јануара, традиционално и ове године, прве бебе које су на Клиници за гинекологију и акушерство нишког Клиничког центра, "стигле на свет", Град Ниш даривао је пригодним поклонима, за срећан почетак и новогодишње и божићне празнике.

У овој, 2021. години, прворођени дечак и девојчица, добили су ваучере у висини од 100 хиљада динара, а њиховим мајкама, поклоне је уручила, градоначелница Ниша, Драгана Сотировски. Уручењу је, наравно присустовао и први човек Клиничког центра Ниш, проф. др Зоран Перишић, који је упутио честитке мајкама, али и целокупном особљу Клинике, на пожртвованом раду и труду, у ова тешка времена, изазвана епидемијом Ковида- 19.

Након што је, заједно са руководством ГАК, дочекао градоначелницу Ниша, том приликом, генерални директор ове здравствене установе, најавио је и планове за велика улагања у обнову саме зграде гинекологије, али и медицинске апаратуре.

- У 2021. години, један од главних приоритета, биће максимално залагање и улагање у потпуну обнову зграде Клинике за гинекологију и акушерство, јер као што видите, услови нису баш на завидном нивоу, али оно што је такође веома битно, јесте то да ћу се као генерални директор нишког Клиничког центра, трудити да зановим и медицинску опрему и апаратуру. Такође ћу, заједно са својим тимом и сарадницима, радити на томе, да уведемо што више нових процедура лечења и дијагностике за пацијенткиње ГАК, које поред дечице, свакако спадају у једну од највулнерабилнијих категорија, те на тај начин, максимално унапредимо квалитет пружања здравствених услуга и када је реч о овој грани медицине, истакао је први човек КЦ Ниш, проф. Перишић.

Према подацима надлежних на Клиници, током прошле године, у Клиничком центру Ниш, рођено је укупно 3.267 беба.

Оно што је такође важно, а како наглашавају из руководства Клиничког центра Ниш, јесте и решавање кадровске структуре, односно решавање овог, животног питања, за младе лекаре и медицинаре, али и за државу, која сваког дана показује озбиљност, одговорност и бригу за све оне који желе да буду уз своју земљу у овако тешким тренуцима.

- Са поносом могу да истакнем, да је Клинички центар Ниш, последњег дана, прошле, 2020. године, захваљујући залагању руководства и подршци ресорног Министарства и надлежних органа, на неодређено време, запослио, односно уговорио, заслужено, још 17 најбољих дипломаца нишког Медицинског факултета, из пете групе оних који су прошли на конкурсу, као и три специјализанта из Инфектологије, јер се сви они, све време боре са епидемијом, лечећи пацијенте у црвеним зонама, додао је проф. Перишић. – Такође, драго ми је, што је наш колега, проф. др Борис Ђинђић, који је тренутно координатор Ковид болнице у стационарном делу нове зграде КЦ Ниш, такође од 31. децембра, постао стални члан тима нишког Клиничког центра.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш