Ауторски рад aсистентa др Милан Миткови,ћ специјалиста ортопедске хирургије и трауматологије, објављен у научном часопису водећег светског издавача Спрингер

Асистент др Милан Митковић, специјалиста ортопедске хирургије и трауматологије, Kлинике за ортопедију и трауматологију, Универзитетског Kлиничког центра у Нишу, објавио је ауторски рад, заједно са колегама из Београда и Новог Сада, под називом "Influence of coronavirus disease 2019 pandemic state of emergency in orthopaedic fracture surgical treatment ", публикован у научном часопису водећег светског издавача Springer. 

Научни рад  је потекао из наше институције и према онлине базама података, први је рад о утицају COVID-19 SARS 2 пандемије на хируршко лечење ортопедских прелома у ширем региону Југоисточне Европе.

          Универзитетски Kлинички центар Ниш честита колеги Милану Митковићу на успеху и позива остале колеге да активно учествују у научном и истраживачком раду и на тај начин унапређују рад Универзитетског Kлиничког центра и репрезентују своју установу у земљи и иностранству.На тај начин се значајно подиже референтност наше установе односно њена стручна и научна компетенција.Овај пример би требало да посебно младим и перспективним стручним и научним радницима да подстрек да и у тешким условима пандемије COVID19 SARS 2,могу себе и нашу установу унапредити на најбољи и најуспешнији начин.


Универзитетски Kлинички центар Ниш
В.Д.Директор
Проф. др Зоран Перишић

Комплетан рад можете преузети овде

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш