ЈОШ ЈЕДНА ПОМОЋ ДЕЧИЈИМ КЛИНИКАМА УНИВЕРЗИТЕТСКОГ КЛИНИЧКОГ ЦЕНТРА НИШ

Град Ниш је крајем прошле године, упутио позив свим иностраним и домаћим друштвено одговорним компанијама , да помогну грађанима и установама на територији Ниша којима је помоћ потребна. Данас је једна од таквих компанија Меркатор С, уручила донацију Универзитетском Клиничком центру Ниш.

Договор ове друштвено одговорне компаније који је постигнут са руководством Универзитетског Клиничког центра , којим је прецизирано шта је оно што је најпотребније одређеним клиникама је и реализован.
Две дечије клинике, Клиника за дечије интерне болести,на којој је између осталих лече и деца погођена вирусом COVID-19  и Клиника за дечију хирургију и ортопедију, добиле су помоћ у вредности од 600.000 динара.

Помоћ се састоји из два дела- текстилних артикала за опремање болничких постеља и новчаних средстава за куповину дела апарата за лапароскопију за инсуфлацију гаса који је у квару.

Уручењу донације, поред директора Универзитетског Клиничког центра Проф.др Зорана Перишића, руководиоци клиника које су добиле помоћ Проф.др Емилије Голубовић и Проф.др Анђелке Славковић и представника компаније донатора, присуствовала је и градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

„ Реализовали смо оно што смо договорили и тако ће бити и у наредном периоду. Све донације које буду пристизале у град Ниш, одлука је да буду прослеђене ка Универзитетском Клиничком центру. Клинички центар се у време пандемије налази у врло незавидној ситуацији, велики број људи је ангажован, многи запослени раде и по двадесет четири сата дневно и став града је да посредујемо да сва помоћ која стигне иде ка  УКЦ јер је ту најпотребнија“- рекла је градоначелница Ниша Драгана Сотировски и још једном позвала све компаније да помогну клиникама којима је та помоћ најпотребнија.

                Директор Универзитетског Клиничког центра Проф.др Зоран Перишић изразио је захвалност за помоћ која је данас стигла. Он је истакао да је здравствени систем Србије у време пандемије показао велику виталност и похвалио Министарство здравља и Владу Републике Србије које су учиниле све како би грађанима и установама олакшале борбу са Ковидом.

„ У времену у којем живомо и борби коју водимо са вирусом COVID 19, нажалост нису поштеђена ни деца. Захвални смо компанији Меркатор С на помоћи коју су нам донирали и показали да постоје људи који су спремни и вољни да олакшају боравак деци која се лече на некој од клиника у Нишу.
Децу и труднице односно породиље сматрам највулнерабилнијим категоријама пацијената и све остале помоћи које буду пристизале, биће упућиване првенствено ка дечијим клиникама и Клиници за гинекологију и акушерство. Наравно, то не значи да ће остале клинике и пацијенти који се на њима лече бити запостављени. Напротив.“-
рекао је Проф.др Перишић.

Говорећи о помоћи која је данас пристигла, руководилац Клинике за дечију хирургију и ортопедију Проф.др Анђелка Славковић, истакла је значај новчаног дела помоћи који ће затворити како је рекла финансијску конструкцију за поправку апарата за лапароскопију и несметаног наставка извођења минимално инвазивних хирушких интервенција.


„Лапароскопија је примарни и најактуелнији вид хирургије не само код нас већ и у читавом свету. Када оспособимо апарат који је тренутно у квару, а што ћемо успети захваљујући овој донацији, лапароскопски захвати ће бити свакодневно извођени и на нашој клиници. Свака донација која би помогла да модернизујемо тај део нае клинике, била би од велике користи“- истакла је Проф.др Славковић.

Представник компаније која је уручила данас помоћ Универзитетском Клиничком центру, директор сектора продаје Исток, Слободан Титин, истакао је да је ово само наставак добре сараднје коју компанија Меркатор С и Универзитетски Клинички центар имају годинама уназад.

Иначе, према речима руководиоца Клинике за дечије Интерне болести, Проф. др Емилије Голубовић, на овој клиници тренутно се лечи 10 пацијената у COVID одељењу и 40 пацијената на осталим одељењима. На Клиници за дечију хирургију и ортопедију ,тренутно је 17 хоспитализованих пацијената.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш