ВЕЛИКА КОМПАНИЈА ВЕЛИКОГ СРЦА

Клиника за дечје интерне болести Универзитетског клиничког центра Ниш, добила је данас још један инкубатор.

Једна од највећих иностраних компанија које послују у Нишу „Zumtobel“, донирала је инкубатор Drager Isolette C2000. Апарат који је дошао данас на дечију клинику је један од најсавременијих и најважнијих апарата у борби која се свакодневно води на клиникама за лечење новорођенчад.

 

„Ово је најбољи инкубатор који тренутно постоји на тржишту,а који је„Zumtobel“, компанија обезбедила из својих средстава и бескрајно им хвала на томе што раде за грађане Ниша и наравно за дечју клинику. Оно што је јако важно је то да ми нисмо данас овде само да би нам била уручена ова донација, ми правимо данас планове о сарадњи једне велике компаније каква је „Zumtobel  и УКЦ.  Планове који ће ову сарадњу продубити и учврстити“, рекао је овом приликом директор Универзитетског клиничког центра Ниш проф.др Зоран Перишић.

Проф.Перишић је подсети јавност да је установа на чијем се челу он налази, имала две  јако успешне акције - мамографију запослених жена и вакцинацију запослених у великим колективима, а сарадња са Цумтобелом је у оквиру обе акције била одлична. То је према његовим речима, био модел како УКЦ жели да се понаша са послодавцима у Нишу.

Генерални директор ове друштвено одговорне компаније Небојша Кљајић, истакао је данас приликом уручења донације, да је ово тек почетак сарадње са Универзитетским клиничким центром Ниш.

„Драго ми је што смо могли да помогнемо дечијој клиници УКЦ Ниш. Драго ми је што ће наша деца у наредном периоду да расту здраво и срећно. Наша жеља је да нас сутра буде више, да будемо јачи, а млади су потребни за раст ове државе, раст економије и свих нас. Ја као представник ове компаније сигурно ћу потенцирати да се сарадња са УКЦ учврсти и надограђује. У име целе компаније„Zumtobel“ , могу да кажем да нам је велика част да можемо да учествујемо и помогнемо развоју здравства у нашој земљи“

Руководилац Клинике за дечје интерне болести проф.др Емилија Голубовић, истакла је да је ово шести инкубатор који је Клиника за дечје интерне болести добила кроз донације у протекла два месеца.

„Ми смо практично обновили интезивну негу наше дечје клинике , пре свега онај део у којем  бораве превремено рођена деца. Нама је потребно десетак инкубатора како бисмо могли да кажемо да смо тај део обновили комплетно али и у овом тренутку имамо сасвим довољно инкубатора за адекватан и функционални рад. Када год се деци нешто дарује, то је праћено осмехом и радошћу,али ја одавно нисам видела толико радости код донатора, што је нешто учинио за здравље деце, као што је то случај са предтсавницима ове компаније и захваљујем им се на томе од срца, истакла је проф.др Голубовић.

Иначе, инкубатор који је данас стигао на дечју клинику, омогућава идеалан систем микрооколине за превремено рођене бебе и болесну новорођенчад, пружајући контролисано окружење топлине и влаге. Апарат је високих перформанси и комбинује одличну терморегулацију, ергономски дизајн и поузданост.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш