НОВИ УКЦ ОД ДАНАС БЕЗ КОВИД ПАЦИЈЕНАТА

Од данас у новој згради УКЦ Ниш нема више пацијената који се лече од Ковид-19. Пребацивањем два пацијента на Клинику за инфективне болести, данас су отпуштени и последњи оболели од Ковида са одељења у новом делу УКЦ-а која су била у Ковид систему .

Тренутно је на Клиници за Инфективне болести хоспитализовано 27 пацијената, а уколико се настави тренд смањења новозаражених и броја хоспитализованих и инфективна клиника ће се вратити лечењу нековид пацијената, док ће Ковид одељење ове организационе јединице бити у Крушевцу.

У претходних 440 дана, од почетка пандемије у Србији до данас, кроз клинике УКЦ-а, које су лечиле одрасле оболеле од Ковида, прегледан је 27,731 пацијент, док је број оних пацијената који су били хоспитализовани 10 500 од тога у јединицама интезивне неге лечено је 2400 пацијената.

Тренутно клинике које су до данас збрињавале Ковид пацијенте детаљно се чисте и дезинфикују, следи завршна дезинфекција опреме и простора, те након испуњавања потребних хигијенско-санитарних услова , све клинике које су лоциране у новој згради УКЦ-а вратиће се својим првобитним активностима и пружању терцијалног нивоа здравствене заштите пацијената из Ниша и осталих делова Србије који гравитирају УКЦ-у Ниш.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш