УЛАГАЊЕ ДРЖАВЕ У БУДУЋНОСТ ЗДРАВСТВЕНОГ СИСТЕМА СРБИЈЕ

Пандемија нас је уверила колико је важно улагање у здравство . Улаже се у опрему - али и у најбоље дипломце медицине.

Влада Србије донела је Закључак о давању сагласности да Министарство здравља запосли сто дипломаца Медицинског факултета у здравственим установама у Србији и тиме подржала најуспешније студенте који су својим радом, знањем и трудом постигли изузетне научне и академске резултате. Сто најбољих дипломаца медицинских факултета добило је посао у 20 здравствених установа широм Србије.

 

У Палати Србија данас је организована церемонија уручења уговора о запослењу  најбољих "медицинара". Уговоре најбољима уручио је председник Александар Вучић који је истакао да здравство постаје један од четири најважнија стубадржаве.

Председник Србије је приликом уручења уговора о запослењу најбољим дипломцима медицинских факултета и средњих медицинских школа, честитао на великом успеху, и на томе што су, како је рекао, својом одговорношћу и трудом успели да постану лекари, медицинске сестре и техничари и показали да залагањем могу много да ураде за себе и своју будућност.

Као једна од најважнијих здравствених институција у Србији, Универзитетски клинички центар Ниш кроз овај пројекат запослиће нових 13 лекара , најбољих дипломаца Медицинског факултета у Нишу.

Уговори о запослењу у УКЦ Ниш данас су уручени –  Александри Накић (Клиника за кардиоваскуларне болести), Александри Тошев (Центар за медицинску и клиничку биохемију), Јелени Грујовић (Центар за патологију и патолошку анатомију), Милици Живановић (Центар за радиологију), Катарини Терзић (Клиника за дигестивну хирургију), Кристини Јовановић (Клиника за кардиоваскуларне болести), Лени Стојковић (Клиника за кожне и полне болести), Еви Антић )Клиника за неурологију), Александри Тодоровић (Клиника за очне болести), Кристини Јанковић (Клиника за онкологију), Кристини Митић (Клиника за онкологију), Владимиру Соколовићу (Клиника за пластичну и реконструктивну хирургију) и Ненаду Голубовићу (Клиника за пластичну и реконструктивну хирургију).

До сада је уложено готово пола милијарде евра у здравство Србије, у инфраструктуру и опрему, што ће се исплатити на најбољи могући начин – кроз очување здравља људи

Од  почетка 2013. године до данас, у Србији је запослено25.270 радника и одобрено 10.449 специјализација и ужих специјализација.

У истом периоду,први пут су организоване акције запошаљавања најбољих дипломаца медицинских факултета и школараца из медицинских школа, а на тај начин посао је у нашој земљи добило нешто више од 400 лекара и 700 медицинских сестара.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш