МИНИСТАР ЛОНЧАР ПОХВАЛИО РАД КОВИД БОЛНИЦЕ У КРУШЕВЦУ

У оквиру Видовданске посете Крушевцу,након свечане седнице владе Србије одржане у овом граду,министар здравља др Златибор Лончар, обишао је и новоизграђени објекат у комплексу Ковид болнице

У разговору са генералним директором УКЦ Ниш проф.др Зораном Перишићем и руководством Ковид болнице, министар је изразио задовољство радом ове здравствене установе која и данас лечи оболеле од ковида.

   

– Задовољан сам како је у свим таласима Корона вируса радила Ковид болница и колико су ангажовање уложили сви запослени од медицинског, али и немедицинског особља, а посебно је похвално што се у међувремену реконструисао и овај објекат, о чијој будућој намени правимо прелиминарне договоре, истакао је министар  Лончар.

Према његовим речима, ускоро ће у новоизграђеном објекту који је данас обишао, бити формирано пријемно тријажно одељење за ковид пацијенте, а у наредном периоду ће бити речи и о будућим мдицинским активностима у болници у Крушевцу.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш