ВИ СТЕ ПОНОС И ПРИМЕР БУДУЋИМ ГЕНЕРАЦИЈАМА

Председник Републике Србије Александар Вучић ,уручио је поводом Видовдана одликовања заслужним појединцима и институцијама , уз поруку да то нису људи који су по свим питањим сагласни нити који чак и слично мисле, али су људи који су заслужили и више од овог признања и који су у својој области најбољи, који су трудом и радом показали одговорност и направили разлику између себе и других.

„Овде су људи који су нам спасавали животе и који су својом одговорношћу и озбиљношћу показали колико трудом и радом могу да направе разлику“, рекао је председник Србије на церемонији уручења одликовања у Палати "Србија".

Међу 65 одликованихје и лекар Универзитетског клиничког центра Ниш, специјалиста анестезиолог др Владан Цветановић координатор Ковид болнице у Крушевцу.

Велика је част и задовољство али и обавеза за још бољим радом и резултатима у временима која су преда мном. Иако је награда лична, она припада и мом најближем тиму који је од првог дана у болници у Крушевцу. Такође, ово је признање и за све моје колеге у Универзитетском клиничком центру Ниш али и за колеге из осталих болница који су долазили као искусна подршка од почетка битке коју бијемо ево већ 16 месеци“, рекао је др Цветановић.

Поносан сам што данас стојим овде са вама, не само због видовданског предања, које представља најчвршћу спону која везује наш народ, већ зато што сам са људима који су урадили много на јединству народа и угледу земље, грађана и друштва", рекао је Вучић.

„Будите поносни на допринос који сте дали и који дајете својој земљи и свом народу. Ви сте понос и пример будућим генерацијама. Достојни сте! „ , поручио је председник Србије лауреатима .

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш