„УДРУЖЕЊЕ ЗА ПОМОЋ НИШЛИЈАМА“ НАСТАВЉА ДОНАЦИЈУ ОРТОПЕДСКИХ ПОМАГАЛА УКЦ

Клиници за ортопедију и трауматологију, уручена су ортопедска помагала у оквиру акције „Чепенинг“ коју годинама уназад организује удружење „За помоћ Нишлијама“.

Уз претходну консултацију о потребама са Клиником за ортопедију УКЦ Ниш „Удружење за помоћ Нишлија“, од новца који је прикупљен рециклажом пластичних затварача које су донирали запослени и пацијенти на овој клиници, набавило је двоја механичких колица и две шеталице – ролатора која су донирана Клиници за ортопедију за потребе превоза и транспорта теже покретљивих пацијената унутар саме клинике и клиничког центра.

Сви смо аплаудирали здравственим радницима када су се лавовски борили са вирусом који нико од нас није познавао ,сада је време да свако од нас помогне конкретно. Ова помоћ је наш начин да помогнемо нашем Универзитетском клиничком центру и наставићемо са тим и у будуће „, рекао је приликом уручења донације Војкан Живковић из удружења „За помоћ Нишлијама“.

На Клиници за ортопедију и трауматологију, годишње се збрине око 2000 пацијената, од тог броја преко 1500 њих буде хирушки сагледано. Према речима руководиоца ове клинике  проф.др Иван Мицић, данашња донација је од великог значаја за пацијенте.

Захваљујем вам се у име пацијената који ће уз помоћ ових помагала лакше стати на своје ноге након интервенција али ће им значајно бити олакшан и транспорт до одређених локација на којима се спроводи неопходна дијагностика“, каже проф. др Иван Мицић.

Проф.др Зоран Перишић, директор УКЦ Ниш, је уз захвалност удружењу које је донирало помагала Клиници за ортопедију и трауматологију, подсетио на чињеницу да је свако велико дело скуп мањих добрих дела. Често непримећених али изузетно значајних.

„ Верујем да и не региструјемо колико амбалажа са пластичним чеповима у току дана искористимо, а они су у овом случају били начин да се прикупе средства за набавку неких од неопхопдних помагала да пацијенти након операција стану на своје ноге и што пре се врате свом уобичајеном животу и својим најближима. Хвала „Удружењу за помоћ Нишлијама“ што су нам кроз акцију „Чепенинг“  пробудили свест о значају рециклаже и хвала им што мисле на оне којима је помоћ потребна“,рекао је директор УКЦ Ниш  проф.др Перишић.


Директор УКЦ је овом приликом,говорећи о епидемиолошкој ситуацији у УКЦ Ниш,  скренуо пажњу јавности на чињеницу да  расте број новозаражених вирусом SARS CoV 2  и да је највећи број њих међу невакцинисаним становништвом. Међу вакцинисаном популацијом, проценат заражавања је 1-3 % и према речима професора Перишића , клинички облици који се јављају код њих су неупоредиво лакши и једноставнији за лечење, те апелује на грађане да буду одговорни и свесни важности имунизације.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш