ЕВРОПСКА НЕДЕЉА УРОЛОГИЈЕ ОБЕЛЕЖАВА СЕ И У НИШУ

Упркос значајном ангажовању својих ресурса у борби са епидемијом изазваном вирусом COVID-19, Универзитетски клинички центар Ниш и Клиника за урологију активно учествују у промоцији европске Недеље урологије, пратећи своју мисију и визију, подржавајући разноврсне научно-стручне активности.

Сваког септембра Европско удружење за урологију организује Недељу урологије (Urology week), међународну кампању за подизање свести о уролошким болестима и њиховом лечењу. Ове године, Недеља урологије одржава се од 20. до 24. септембра и тематски је фокусирана на проблем инконтиненције. Европско удружење за урологију позвало је националне уролошке асоцијације и појединце да заједнички учествују у промоцији уролошког здравља.

У оквиру обележавања Недеље урологије, национално удружење Србије, организовало је међународни симпозијум Уролошке секције СЛД под називом "Изазови савремене урогинекологије", који је одржан 3. септембра 2021. у Лесковцу . Представљени су резултати најновије студије - анкете EAU о уринарној инконтиненцији иy јула 2021. године, а свој допринос обележавању Недеље урологије, лекари УКЦ Ниш, дали су и едукативним медијским наступима, на тему инконтиненције урина.

   

Стручњаци нишког УКЦ-а у области урологије проф. др Драгослав Башић и проф. др Иван Игњатовић, на сајту са Европског удружења за урологију објавили су и један од бројних случајева са Клинике за урологију ,а који је директан пример овогодишње теме којој је посвећена Недеља урологије.

Оно што је како током обележавања међународне Недеље урологије, тако и након тога доступно пацијентима који имају потребу за саветом стручњака, с обзиром на осетљиву епидемиолошку ситуацију у целом свету, свакодневна доступност стручњака путем мејла ( Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. ), као и путем телефона .

   

Са Клинике за Урологију УКЦ Ниш, позивају све заинтересоване пацијенте који имају тегобе у виду инконтиненције урина, да се обрате уролозима како би се што боље информисали о актуелним дијагностичко - терапијским процедурама које могу добити у овој установи

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш