50. „Педијатриски дани“ Србије

Јубиларни, 50. пут од свог оснивања, у Нишу се од 30.септембра до 2.октобра одржавају  “Педијатријски дани” Србије.

 Око 400 педијатара из Србије, Републике Српске,  Црне Горе, Македоније и Бугарске узело је учешће у овогодишњој стручној манифестацији, а због осетљиве епидемиолошке ситуације , део пријављених учесника ће свој допринос у раду дати И путем интернет платформи.

Овогодишњи стручни скуп педијатара ове године фокусиран је на корона вирус код деце . Пријављени  педијатри из земље и окружења размениће најновија сазнања и своја искуства у лечењу и развоју болести код деце оболеле од ковида19. Такође, кроз засебна предавања , биће сагледане и последице након прележане болести.

 „Педијатријски дани“је једна од најстаријих медицинских конференција у земљи. Некада је била једина ове врсте у Југославији, а данас је једина у Србији и организује се сваке четврте године у Нишу.

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш