Пола века Клинике за ортопедију и трауматологију УКЦ Ниш

Клиника за ортопедију и трауматологију Универзитетског Клиничког центра у Нишу, прославила је 50 година постојања и рада. У складу са епидемиолошким условима, свечаним стручним скупом , у згради Универзитета у Нишу , обележено је пола века постојања Клинике за ортопедију и трауматологију.

Уз присуство колега из целе Србије, директоре свих ортопедских клиника, еминентне стручњаке из области ортопедије и труматологије, представљен је историјат и развој Клинике за ортопедију која је данас клиника за лечење најзахтевнијих стања у области којом се бави.

Свечано стручни скуп отворио је директор Универзитетског клиничког центра Ниш проф.др Зоран Перишић.

„Од момента када сам дошао на чело УКЦ Ниш, Клиника за ортопедију и трауматологију и њен руководилац проф.др Иван Мицић је позитиван пример како треба радити. Наша мисија је преношење знања, да оно што видимо да раде неки други центри,бољи од нас, имплементирамо, усавршимо и да један велики регион који збрињавмо  учинимо бољим,здравијим и безбеднијим, а проф.Мицић и његов тим лекара чине управо то и ја им  на томе честиам“, рекао је овом приликом проф.Перишић.

Руководилац Клинике за ортопедију и трауматологију Универзитетског клиничког центра Ниш проф.др Иван Мицић, у свом обраћању окупљеним колегама из читаве Србије, представио је како се најпре тадашња ортопедска служба развијала од ортопедског одсека до ортопедске клинике која је данас клиника са реномеом и референцама које се поштују у читавом свету. У свом излагању подсетио је присутне на све досадашње руководиоце клинике на чијем челу се он данас налази као и на њихов допринос у развоју ортопедије уопште.

„Клиника за ортопедију и трауматологију је у претходних 50 година израсла у једну од водећих установа у Србији у области трауматологије. Наредни период развоја биће усмерен на уводјење нових минимално инвазивних метода у лечењу ортопедских и трауматолошких болесника као и даље унапредјивање у области артропластике“, истакао је проф.др Иван Мицић додајући да ће се запослени на клиници трудити да у наредном периоду буду бољи и успешнији, првенствено зарад пацијената .

Свечано стручни скуп поводом обележавања пола века рада Клинике за ортопедију, био је прилика и за сећање на недавно преминулог академика проф.др Милорада Митковића који је био јако значајан чинилац у развоју ортопедије у Србији и један од директора клинике која обележава значајан јубилеј.

О значају проф.Митковића у ортопедији ,поред генералног директра УКЦ Ниш и руководиоца Клинике за ортопедију и трауматологију проф.Мицића, говорио је и академик проф.др Марко Бумбаширевић председник Српске ортопедско трауматолошке асоцијације.

Према речима проф.др Зорана Перишића, у знак поштовања према преминулом академику Митковићу,а као захвалност за све оно што је учинио за здравство у Нишу, Медицински факултет у Нишу,град Ниш и ортопедију не само у Србији, за пар недеља Клиника за ортопедију УКЦ Ниш  понеће његово име.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш