ДЕДА МРАЗOВИ НА МОТОРИМА ТРАДИЦИОНАЛНО ОБРАДОВАЛИ МАЛИШАНЕ НА ДЕЧИЈОЈ КЛИНИЦИ

Чланови Мото клуба "МС Road Guardian“из Ниша, обучени у одела Деда Мраза и са новогодишњим украсима на моторима, традиционално и ове године, донирали су пакетиће деци која се лече на Дечијој интерној клиници УКЦ Ниш.

Четврту годину заредом, чланови клуба "МС Road Guardian“, у ово доба године обучени у костиме Деда Мраза дарују малишане који празнике дочекују у болничкој постељи. Ове године осим малишанима на хемато онколошком одељењу, пакетићи су стигли свим пацијентима на Клиници за дечије интерне болести.

Поред слаткиша који су обавезни део сваког пакетића, ове године је садржај богатији захваљујући спонзорима који су разумели и подржали идеју, каже Милан Стојиљковић из клуба „МС Road Guardian“

„Намера нам је да акцију проширимо и на остале клубове али и све остале људе који желе да измамимо осмехе овој деци и родитељима који нас поздрављају са прозора болесничких соба. Не постоји лепши осећај од овог, каже Стојиљковић.

Осим малишана који су због осетљиве епидемиолошке ситуације, и ове године своје дародавце са захвалношћу поздравили са прозора, и особље дечијих клиника је изразило захвалност бајкерима.

„Боравак у болници у време новогодишњих празника је трауматичан и за одраслу особу, како је деци можете и сами да замислите. Ови људи сваке године улепшавају и олакшавају празничне дане деци која су нажалост у болесничкој постељи. Захваљујемо им на хуманости и разумевању. Осмех не може да их излечи али им помаже доста“ , каже др Жаклина Милошевић Анђелковић која свакодневно ради са најмлађим пацијентима у јединици интезивне неге дечије интерне клинике.

Иначе, у акцији прикупљања пакетића, учествовала је и нишка хуманитарка Марина Аврамовић која каже да у Нишу живе племенити и хумани људи који верују у хуманост и даривање што је сад пред празнике најприметније.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш