ПОЖЕН КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА ИГРАДЊУ ПАРАКЛИСА У УКЦ НИШ

Епископ нишки Арсеније са свештеницима епархије Нишке, освештао је темељ за изградњу параклиса у кругу старог дела Универзитетског клиничког центра Ниш. Нова светиња биће посвећена празнику који данас обележавају Српска православна црква и њени верници, Живоносном источнику Пресвете Богородице.

„У УКЦ се лече многи верујући људи који имају потребу за молитвом, разговором са свештеником, да присуствују на богослужењима. Неки овде леже и по више месеци и нису били у могућности да задовоље своје духовне потребе. И Ниш као и сви други Универзитетски клинички центри у Србији треба да има место за молитву. До сада је таква могућност постојала само на Инфективној клиници, али она по самој природи болести које се у њој лече врло често затвори врата за друге пацијенте. Зато је значај овога храма велики“, рекао је владика нишки.

Директор УКЦ Ниш проф.др Зоран Перишић, полажући данас камен темељац за изградњу светиње од 70 квадрартних метара, која ће бити прва у нашем граду посвећена Пресветој Богородици, подсетио је на важност вере у животу сваког од нас.

„ Српска православна црква је увек била уз свој народ и ово је за мене још један пример тога, јер храм који правимо ће бити на услузи пацијентима, али и онима који нису наше вере, јер они служе људима да пронађу свој мир. Надам се да ћемо ову светињу направити да буде на понос запослених али и свих свих Нишлија “, рекао је проф. др Зоран Перишић.

Храм се гради средствима донатора, а очекивања су да ће он бити завршен у наредне две године.

     

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш