ПЛАНОВИ И МОГУЋНОСТИ У БРИЗИ О НАЈМЛАЂИМ ПАЦИЈЕНТИМА

Супруга председника Србије Тамара Вучић посетила је Одељење дечије и адолесцентне психијатрије Центра за заштиту менталног здравља Универзитетског клиничког центра Ниш. У разговору са директором УКЦ Ниш проф.др Зораном Перишићем и представницима Центра , прва дама Србије, разговарала је о плановима за проширење одељења које збрињава велики број деце из овог дела Србије.

Проф. др Зоран Перишић, упознао је госпођу Вучић са планом адаптације Центра за заштиту менталног здравља и стварања услова за проширење одељења на ком се психијатријска нега пружа најмлађим пацијентима.

У моменту када је оформљено одељење можда и није било потребе за већим простором за лечење деце, данас је ситуација нажалост другачија. УКЦ Ниш има потребе за већим простором за смештај овог одељења што верујем да ће се и остварити у најскорије време с обзиром на то да је држава и ресорно министарство увек показало висок степен разумевања за све потребе УКЦ Ниш. Ми смо све правне послове за остварење ове идеје одрадили и чека се наставак процедуре тј.одобрење средстава Светске банке, а затим и реализација пројекта“, рекао је проф.др Перишић.

„ Колико је у мојој моћи ја ћу помоћи да деца која се лече у УКЦ имају најбоље услове .То је узраст који је најкомлекснији период у развоју човека и којим се у великој мери одређује судбина особе, зато му треба приступити обазриво, константно не губећи из вида сензитивност дечије природе“, истакла је госпођа Вуичић.

Прва дама , разговарала је и са тренутно лежећим пацијентима на Одељењу дечије и адолесцентне психијатрије. Уз поклоне које им је донела, пружила им је подстрек и подршку да се суоче са реалношћу, која се најчешће не подудара са измаштаним светом како код најмлађих тако и код адолесценат акоји пролазе кроз најосетљивији период у свом животу.

Иначе, Тамара Вучић, кроз свој рад пружа велику подршку установама здравствене и социјалне заштите, које се баве децом и младима.

   

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш