ЈОШ ЈЕДНА ДОНАЦИЈА НИШЛИЈА УКЦ-У

Клиници за онкологију уручена је донација у виду намештаја за смештај личних ствари лежећих пацијената.

На иницијативу одборника у СГ Ниша Милоша Секулића, још једна клиника УКЦ Ниш обновила је намештај за личне ствари пацијената. Донатор из Ниша, који је као и у случају донације ГАК-у пре пар месеци и овог пута желео да остане анониман, донирао је онолико ормара за болесничке собе колико је особље Клинике за онкологију тражило.

     

Када су марта донирали 20 ормара ГАК-у, донатори су обецали да неће стати са донацијама УКЦ Ниш.

„Још једном смо показали добру вољу и још једном смо изашли у сусрет пацијентима. Иако се доста улаже у УКЦ Ниш, у договору са управом и директором проф.др Зораном Перишићем, закључили смо да је клиници за онкологију потребно још 10 ормара како би пацијенти на овој клиници имали боље услове боравка. Било нам је задовољство да можемо да помогнемо на овај начин и решимо тај проблем“, рекао је Милош Секулић приликом уручења донације када је још једном захвалио донаторима и Управи УКЦ Ниш на доброј сарадњи.

     

Заменица директора Клинике за онкологију др Мирјана Балић, каже да је ова клиника једна од оних којој је реновирање и набавка новог намештаја можда и најпотребнија.

„ Ми смо се пре пар година преселили из Кнез села у Ниш и од тада смо два пута у годину дана мењали простор. Прво је то била стара зграда Клинике за очне болести док се садашња наша зграда није оспособила за наше усељење. То је стара зграда ОРЛ и потребна су велика улагања како би се она опремила свим неопходним стварима које би олакшале боравак пацијентима. Све време пандемије ми нисмо прекидали рад јер су наши пацијенти они којима је помоћ најпотребнија, а и с обзиром на то да смо у овом делу Србије једина установа референтна за давање најсавременије онколошке терапије, велики је број пацијената са југа Србије и Косова који на нашој клиници леже некада и по више месеци“, каже др Мирјана Балић.

Донације попут ове су од изузетног значаја за УКЦ.

     

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш