ЈОШ ЈЕДНО ДАРИВАЊЕ ЗА МАЛИШАНЕ КЛИНИКЕ ЗА ПЕДИЈАТРИЈ

Едукациони форум центар и ове године је у очи Божића донео дарове за онколошке пацијенте Клинике за педијатрију и њихове пратиоц.

Како то чине уназад пет година, поклони нису слаткиши које деца иначе добијају довољно у празничном периоду, већ играчке, дечија гардероба, књиге и технички уређаји који ће бити од користи свима на одељењу за хематоонкологију Клинике за педијатрију Универзитетског клиничког центра Ниш.

„Као и сваке године и ове године смо одлучили да обрадујемо све малишане који воде своју најважнију битку, али да дамо подршку и њиховим родитељима и лекарима који се боре даноноћно за њихов живот. Ово је само један трен наше пажње у целој борби која, говорим из личног искуства, није ни мало лака. Од оног момента када вам лекар саопшти да ваше дете болује од карцинома до коначног излечења, јако је дуг и болан пут, а ми на овај начин желимо да их пред наш највећи празник обрадујемо и поручимо им да нису сами у тој борби коју воде “, рекла је Људмила Ристић Миладиновић која је испред Едукационог форум центра, уручила поклоне хематоонколошким пацијентима.

На хематоонколошком одељењу Клинике за Педијатрију УКЦ Ниш, постоји 12 болесничких постеља и оне су према речима начелнице овог одељења др Данијеле Јованчић Петковић углавном попуњене. Како докторка каже, приметна је тенденција пораста малигнитета у дечијем узрасту те потребе за дијагностиком и лечењем нажалост расту из године у годину. Најмлађим пацијентима оболелим од најтежих болести, оваква пажња је од великог значаја.

„У своје име и име пацијената који се лече код нас на одељењу, захваљујем се свим добрим људима који се увек у време празника сете да постоје деца која из оправданих разлога нису са својим породицама.У време када се сви радујемо, они нажалост време морају да проводе у болничкој постељи ,одвојени од својих најмилијих. Осмех, љубав и срећа су им јако важна подршкаи“, каже начелница Одељења хематоонкологије Клинике за педијатрију УКЦ Ниш др Данијела Јованчић Петковић.

И руководилац Клинике за педијатрију којој припада ово одељење, проф.др Јелена Војиновић, истиче важност оваквих догађаја.

Задовољство нам је да се Едукациони форум центар сваке године сети да са Позориштем лутака, а ево ове године и са Народном библиотеком, подели радост празника са нашим пацијентима. Најважнији дар свима нама је љубав, а ово јесте чиста љубав према деци која празнике проводе у болници и према њиховим родитељима који су уз њих док бију своје најважније животне битке“, рекла је проф.др Јелена Војиновић.

Како кажу у Едукационом форум центру, ове године број друштвено одговорних компанија које су се укључиле у прикупљање средстава за ову акцију, је највећи. Поред компанија које су учествовале у куповини играчака и теххничких уређаја, значајну улогу имало је и Позориште лутака у Нишу које је, у паркићу испред клинике извело позоришну представу за малишане , као и Народна библиотека Стеван Сремац која је обезбедила књиге за децу и родитеље који бораве на клиници.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш