НИШКИ УНИВЕРЗИТЕТСКИ КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР БОГАТИЈИ ЗА ЈОШ 13 ЛЕКАРА- НАЈБОЉИХ ДИПЛОМАЦА

Програм запошљавања најуспешнијих дипломаца медицинских факултета и средњих медицинских школа, који је Министарство здравља покренуло још 2018. године се наставља. Да држава свакако чини све да млади остану и раде у својој земљи, свакако доказује и то да је данас, још 100 најбољих дипломаца државних медицинских факултета и званично добило посао у некој од здравствених установа наше земље.

Уговоре је, на свечаној церемонији одржаној у палати „Србија“, најбољим дипломцима, међу којима је и 13 лекара, који ће радити у нишком Универзитетском клиничком центру, уручила министарка здравља, проф. др Даница Грујичић, а церемонији су присуствовали и поједини министри из других ресора.

Још један доказ да држава Србија брине о младим научницима и чини све, да они захваљујући свом раду и залагању буду најбоље сагледани, остану у земљи и буду на услузи свим грађанима, управо је данашња свечана церемонија, захваљујући којој је УКЦ Ниш, десети пут заредом, добио појачање у својим редовима лекара, њих 13, који ће заједно са старијим колегама, збрињавати више од два и по милиона пацијeната, који гравитирају ка највећој здравственој установи терцијарног типа на југу Србије, нишком Универзитетском клиничком центру.

Новозапослени лекари, радиће на десет различитих Клиника нишког УКЦ-а, а приликом распоређивања, као и увек, Управа наше здравствене установе, трудила се да усклади жеље новозапослених медицинара са кадровским планом и потребама.

Стално запослење одмах након завршених студија је, према речима најбољих дипломаца, прилика за стручно усавршавање и професионално напредовање кроз бесплатну специјализацију и докторске студије, али и најбољи доказ да држава зна да цени рад, труд и залагање.

И први човек нишког Универзитетског клиничког центра, проф. др Зоран Перишић, није крио задовољство због подмлатка који постаје део тима медицинара Установе, те је нагласио да „није важно да раде оно што воле, већ да воле оно што раде“, јер је управо то, оно чиме ће се бавити у животу и где ће градити своје каријере .

- Ви сте важни и битни за будућност ове здравствене установе. Волео бих да вам кажем, као неко ко је дуго у нашем послу, да оно што инвестирате у себе од почетка , заувек остаје ваше и нико вам то не може одузети, поручио је у младим лекарима проф. др Перишић, након свечане церемоније.

Млади лекари, који су од данас и званично део тима УКЦ Ниш су: др Исидора Милић, др Ина Костадиновић, др Драгана Стојиљковић, др Ана Стојковић, др Никола Петковић, др Алекса Стефановић, др Александра Радивојевић, др Ана Петровић, др Лазар Лазић, др Наталија Митровић, др Душан Јовановић, др Андријана Јовановић и др Ивана Митић.

У оквиру „Програма запошљавања најуспешнијих дипломаца медицинских факултета и средњих медицинских школа“ који је Министарство здравља покренуло 2018. године, у здравственим установама у Србији , закључно са овом акцијом, у нишком Универзитетском клиничком центру, до сада је укупно запослено 153 лекара и 111 медицинских сестара- техничара, а на нивоу целе земље, чак 911 лекара и 1750 медицинских сестара и техничар.

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш