СРЕДСТВИМА МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА ЗАНОВЉЕНА ОПРЕМА ЗА ОРТОПЕДСКЕ ОПЕРАЦИЈЕ

Клиника за дечију хирургију, дечију ортопедију и трауматологију и Клиника за ортопедску хирургију и трауматологију „Академик проф.др Милорад Митковић“, средствима Министарства здравља , после дужег периода зановиле су део опреме неопходне за свакодневни рад.

Клиника која збрињава најмлађих пацијенте, добила је опрему у вредности од преко 6,5 милиона динара.Према речима заменице руководиоца ове клинике Доц.др Ивоне Ђорђевић, ово је први пут од 2001.године да клиника добије опрему овог типа .

„Средствима Министарства здравља добили смо јако вредну опрему.Ради се о најмодернијим сетовима за лечење ортопедских обољења и збрињавање коштано-зглобне трауматологије код педијатријских пацијената.У сету се налази батеријски моторни систем са прибором за микрохируршке операције и батеријски моторни систем са прибором за уградњу примарних протеза кука и колена као и батеријски моторни системи са прибором за ортопедску хирургију и трауматологију која ће нам значајно олакшати и унапредити рад будући да се ради о фреквентној патологији“, истакла је Доц.др Ивона Ђорђевић..

Клиника за ортопедску хирургију и трауматологију „Академик проф.др Милорад Митковић“ овом приликом добила је електрични моторни систем са прибором за уградњу примарних протеза кука и колена као и допунске комплете за постојеће кориснике електричних моторних система.

„Клиника је од Министарства здравља добила још један систем за сечење и бушење костију који уз постојећа 2 система добијених такође од Министарства здравља претходних година, омогућују непрекидни хируршки рад у операционим салама без чекања на стерилизацију, као и истовремени рад у 3 операционе сале. Тиме ће се повећати број операција како прелома тако и операција уградње вештачких зглобова.Такође, биће скраћено и времена чекања за хируршку интервенцију уградње ендопротезе кука и колена а наравно и одржавање квалитета у изводјењу хируршких интервенција пошто су системи за сечење и бушење костију саставни и незаобилазни део хируршког рада ортопедије“, каже руководилац Клинике за ортопедску хирургију и трауматологију Универзитетског клиничког центра Ниш.

Иначе, Клиника за ортопедију и трауматологију је у овој 2023. години урадила 1850 операција и очекује се да до краја године достигну ,по први пут од оснивања Клинике, број од 2000 операција.

Тренутно се позивају пацијенти који су уписани на листу чекања у другој половини 2022 године и заказује се уградња ендопротезе, а према речима руководиоца клинике у првим месецима следеће године кренуће позивање пацијената са листе чекања уписаних у првој половини 2023. године. То према његовим речима значи да ће период чекања за операцију уградње вештачког зглоба бити око годину дана.

Као и у претходним годинама пацијенти са преломом као и пацијенти старији од 75 година којима се уграђује цементна протеза , не стављају се на листу чекања већ им се хируршка интервенција заказује у договору са ординирајућим лекаром.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш