ВЕЛИКИ СУСРЕТ СВЕТСКИХ ТРАУМАТОЛОГА У НИШУ

У Нишу је почео први међународни конгрес Трауматолошке асоцијације југоисточне Србије. Скуп који ће трајати три дана , окупио је врхунске ортопедске стручњаке како из Србије тако и из целог света.

 

Стручни скуп ове врсте враћа и нишке ортопедске хирурге на светску мапу по значају и знању, истичу организатори симпозијума.

Имамо прилику да разменимо своја знања и искуства, а све у циљу унапређења лечења пацијената. Овакви састанци су неопходни како бисмо унапрдили лечење и збрињавање нашихпацијената „ , рекао је на отварању скупа проф.др Иван Мицић руководилац Клинике за ортопедију и трауматологију УКЦ Ниш и председник Трауматолошке асоцијације југоисточне Србије .

„Сматрам да заузимамо јако високо место када је у питању лечење и збрињавање пацијената у нашој области. Методе које ми примењујемо су идентичне онима у свету и наши пацијенти нису ускраћени ни за шта што пацијенти истих или сличних дијагноза у свету имају“, нагласио је проф.др Мицић.

Гост првог конгреса Трауматолошке асоцијације југоисточне Србије је и први потпредседник Светског ортопедског удружења Ино Џон.

„Овај симпозијум је јако значајан и град Ниш је у овом моменту центар трауматологије. Многи стручњаци са Балкана и шире , сакупили су се овде да разменимо стручна знања и енергију“, нагласио је Ино Џон.

Отварање првог симпозијума трауматолога била је прилика да се спомене и један од највећих стручњака у области ортопедије , иначе некадашњи лекар Универзитетског клиничког центра Ниш, кога је Ниш изгубио у време короне, проф.др Милорад Митковић чије име носи и Клиника за ортопедију и трауматологију УКЦ Ниш.

Конгресу присуствују стручњаци из Јужне Кореје, Индије, Малезије, Аустрије и свих балканских земаља.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш