ОБЕЛЕЖЕНА ПРВА „БЕБИ ПАРКИНГ“ МЕСТА У БЛИЗИНИ ГАК УКЦ НИШ

Постављањем паркинг табли на којима су симболично нацртане роде, у Зетској улици близини градског породилишта, уведена три "беби" паркинг места, а новац од паркирања на тим местима биће уплаћиван за куповину опреме за Клинику за гинекологију и акушерство.

Овим потезом , ЈКП „Паркинг сервис“ Ниш кренуо је у нову акцију у оквиру које ће средства прикупљена од паркинга на тим местима ићи као донација нишком породилишту. Прва три паркинг места су опредељена симболично, у Зетској улици недалеко од Клинике за гинекологију и акушерство нишког УКЦ, а како најављују из Паркинг сервиса, биће их на још локација у граду. Предузеће Паркинг сервис увешће ускоро и 'беби паркинг карте' за родитеље деце рођене у овој години. Родитељи новорођенчади добиће 30 бесплатних карата које ће важити за све зоне паркирања. Једна карта ће се односити на један сат паркирања.

„Данас смо обележили три паркинг места док ће додатна „беби паркинг места“ ускоро бити обележена и у Улици војводе Танкосића и Пријездиној улици. Овим потезом ЈКП „Паркинг сервис Ниш" показује добру вољу и начин да сви можемо да помогнемо нашем породилишту“, рекла је Маријана Радосављевић из градске Службе за експлоатацију и контролу паркиралишта ЈКП „Паркинг сервис Ниш“ .

„Друштвено одговорне намере Паркинг сервиса и града Ниша, резултирале су овом акцијом у којој ће УКЦ Ниш добити средства која ће искључиво ићи за потребе породилишта. Уз оно што ради држава за Ниш и наше породилиште , радићемо и ми. То и јесте величина ове акције, да никада нисмо седели скрштених руку и чекали да нам нешто искључиво држава обезбеди него смо се увек трудили да колико је у нашој моћи и ми сами допринесемо“, рекао је први човек Универзитетског клиничког центра Ниш проф.др Зоран Перишић.

Обележавању нових паркинг места присуствовала је и градоначелница Ниша Драгана Сотировски која је рекла да је град "одлучан да помогне да породилиште буде опремљено".

"Све донаторе и наша предузећа која су друштвено одговорна преусмеравамо ка породилишту како би маме које долазе не само из Ниша већ из свих пет округа овог дела Србије биле тих дана док су у породилишту у што бољим условима", изјавила је Сотировски.

Паркирање на "беби" паркинг местима биће наплаћивано по регуларној цени за зелену зону од 45 динара по сату .

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш