Превентивни прегледи у УКЦ Ниш настављају се и ове недеље

У циљу превенције и ране дијагностике болести и овог викенда у здравственим установама у Србији, у недељу 26.05.2024.године у времену од 8 до 17 часова, биће организовани бесплатни превентивни прегледи за све заинтересоване грађане.

На Клиници за физикалну медицину и рехабилитацију (стари део УКЦ ), овог викенда биће организован физијатријски преглед за децу предшколског и школског узраста.

У простору Ургентног центра у новој згради УКЦ Ниш, обављаће се преглед пулмолога(преглед плућа) за све заинтересоване грађане. Снимање плућа биће омогућено свим пацијентима старијим од 50 година као и онима са пушачким стажом дужим од 30 година.

Такође у Ургентном центру, биће организован преглед хормона штитасте жлезде Т3, Т4 и TSH, специфични туморски маркер простате PSA тест, контрола комплетне крвне слике и контрола крвног притиска.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш