ЈОШ 15 ЛЕКАРА- НАЈБОЉИХ ДИПЛОМАЦА ПОТПИСАЛО УГОВОРЕ ЗА РАД НА НЕОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ У НИШКОМ УКЦ

Тренд да држава Србија брине о младим научницима и чини све, да захваљујући свом раду и залагању буду најбоље сагледани, остану у земљи и буду на услузи свим грађанима, настављен је.

Након свечаног пријема у " Палати Србије", где им је пре неколико дана, на успеху, труду, залагању, али и одлуци да остану у својој земљи у којој су и стицали знање годинама, лично честитао председник Србије, Александар Вучић, данашњом поделом уговора о раду на неодређено време, још једна, једанаеста по реду генерација 15 најбољих дипломаца нишког Медицинског факултета и званично је започела свој стални радни однос у Универзитетском клиничком центру Ниш.

Уговоре младим лекарима, свечано је уручио први човек УКЦ Ниш, проф. др Зоран Перишић, који им је том приликом пожелео сву срећу у даљем раду и усавршавању.

 

„ Ви сте важни и битни за будућност ове здравствене установе. Волео бих да вам кажем, као неко ко је дуго у нашем послу, да оно што инвестирате у себе од почетка , заувек остаје ваше и нико вам то не може одузети. Будите своји и будите свесни тога да ће највећи део ваше каријере искључиво зависити од вас и вашег рада и труда“, рекао је у свом обраћању младим лекарима проф. др Зоран Перишић.

 

Видно задовољни , новозапослени млади лекари свесни прилике и поштовања које им је држава указала, верују да неће изневерити очекивања и да ће с поносом бранити част белог мантила у Србији.

 

„Овај уговор много значи и мени и мојим колегама с обзиром на то да смо добили могућност да се запослимо у својој земљи, да лечимо наше људе у Србији, да градимо и професионалну, а можда сутра и академску каријеру у граду у којем смо се и школовали“, истакла је др Елена Станковић, која је само једна од свих њених колега, који мисле тако и који изражавају неизмерну захвалност држави на пруженој прилици.

 

И др Марко Јовановић који је један од новопримљених лекара сматра да им је указана велика част и дата прилика какву су одувек желели.

„Ово је велика шанса за нас у сваком смислу. Велику захвалност дугујемо држави која је препознала наш труд и рад током струдија и која је стала уз нас. И као најбољи дипломци , надам се да ћемо сви кроз каријеру и у будућности бити и водећи у области којом ћемо се бавити и да ће највеће бенифиције имати наши пацијенти и уопште здравствени систем Србије“, рекао је др Марко Јовановић

 

Сем младих лекара, будућих специјалиста, осмех и задовољство на лицима, данас није скривало ни 29 медицинских сестара и њихових колега, техничара, који су такође, захваљујући марљивом раду и труду и наравно политици запошљавања државе Србије, од данас такође део "сталног тима", највеће здравствене установе терцијарног типа јужно од престонице.

 

Састанку о даљим договорима, али и свакако, овом свечарском тренутку за све њих, сем директора Установе, присуствовале су и главна сестра нишког УКЦ-а, Соњица Радић и њена заменица, Јасна Јевђовић, а како би их упутиле у даље кораке у раду Установе, ка којој гравитира преко два милиона пацијената, а који су свим запосленима, на првом месту.

 

Иначе, од јуна 2018. године до данас, у оквиру запошљавања најбољих дипломаца Медицинских факултета у Србији у УКЦ Ниш радни однос на неодређено време, засновано је 167 лекара и 147 медицинских сестара и техничара. Подсећамо, овај пројекат покренуло је Министарство здравља и Влада Републике Србије

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш