КОМПЛЕТНО УРЕЂЕНА ДВА КРИЛА КЛИНИКЕ ЗА ПЕДИЈАТРИЈУ

За лечење деце је потребна скупа опрема, али према речима руководиоца Клинике за педијатрију проф.др Јелене Војиновић, један од најважнијих сегмената код деце која се лече у некој здравственој установи , јесу услови у којима бораве. То највише утиче на њихово здравље, на то како прихватају лечење и самим тим и на успешност рада у лечењу те деце. Ову чињеницу изнела је проф.Војиновић на потписивању коначног уговора о донацији фондације “Хумана срца” захваљујући којој су реконструисана два спрата у старом делу Клинике за педијатрију Универзитетског клиничког центра Ниш.

Једна од вреднијих донација Универзитетском клиничком центру Ниш је донација фондације “Хумана срца” у износу од 20 милиона динара омогућила је да комплетно буду замењени подови, расвета, електроинсталације, да се оплемени простор интезивне неге Одељења за инфекције и дневна болница одељења за дечију неурологију и ендокринологију. Такође зановљен је и медицински намештај .

“Желим да изразим огромну захвалност фондацији “Хумана срца” захваљујући којој смо један поприлично дотрајао простор у старом делу клинике, потпуно преуредили и учинили достојним за боравак деце. Комплетно су промењени подови у два крила у старој згради квадратуре од око 1200 м квадратних. Урађена је електроинсталација и комплетна расвета, инсталација за расхладјивање простора , окрецено је, урадјена санитација простора и декоративно уредјење. Од донираних средстава за сваку собу набављени су расхладни уредјаји, телевизори за болесничке собе ,ормари за одлагање ствари пацијената, а зановљен је и медицински намештај и опрема. Овом реконструкцијом смо заокружили и целину дечије неурологије која је била уско грло уназад 10 година. Сада смо добили да сва одељења Клинике за педијатрију имају уредјен простор који је довољан и адекватан за боравак како пацијената тако и родитеља пратиоца”, истакла је проф.др Јелена Војиновић руководилац Клинике за педијатрију УКЦ Ниш.

“Држава је много уложила и много улаже у здравство али је дивно да имамо и овакве пријатеље који ће учинити све у оквиру свог дела друштвено одговорног рада да би створили што боље услове. Овог пута је то за сву децу, следећи пут за неку другу осетљиву популацију . Желимо да мењамо свет, да га видљиво и брзо мењамо, да не чекамо да промене стижу нас , већ да идемо ми у сусрет променама које тражимо и које би да обезбедимо својим најближима. Реновирање ових одељења је заокруживање санације онога што се дешавало и пре и за време короне , после пандемије то је било у прилично лошем стању . Овако средјена одељења су начин да деци скренемо пажњу са њиховог здравственног проблема и олакшамо им боравак у болници “, рекао је директор Универзитетског клиничког центра Ниш проф.др Зоран Перишић изразивши велику захвалност фондацији „Хумана срца“ за велико срце које су показали у овом случају.

Према речима Данијеле Василијевић представнице фондације “Хумана срца”, сарадња са Универзитетским клиничким центром је била јако добра и на огромно задовољство у рекордном року од шест месеци, урадјено је много.

“Пуно ми је срце када сам видела да деца која се налазе у болници сада имају добре услове за боравак, све оно што је потребно и нормално да свако дете данас има, а то су неки нормални услови за њихово функционисање, одрастање и пре свега лечење. Мислим да смо изабрали права одељење јер је ту и била неопходна помоћ. Наша сарадња је била на највишем нивоу и мислим да ћемо и наставити да помажемо овој кући”, истакла је приликом потписивања коначног уговора представница фондације “Хумана срца” Данијела Василијевић.

Она је истакла своје задовољство због чињенице да и остале фондације помажу.

“То је наша улога, да ширимо емпатију како би се што више људи укључило да спроводимо заједнички хуманитарне пројекте јер сви смо на истом задатку и држава и невладин сектор и медији”, казала је Василијевић.

На Клиници за педијатрију годишње буде хоспитализовано око 4000 деце док се у амбулантно пријемним одељењима за исти период обави се око 35 000 прегледа.

     

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш