И НИШКИ УКЦ ОД ОВЕ СЕДМИЦЕ, " ОТВАРА" СВОЈА ВРАТА ЗА РАЗГОВОРЕ СА ГРАЂАНИМА ОВОГ ДЕЛА СРБИЈЕ

По узору на идеју министра здравља, др Златибора Лончара и ресорног Министарства, а водећи се примером добре праксе која је већ дала одређене резултате, Управа нишког Универзитетског клиничког центра, одлучила је да такође, "отвори" врата кабинета и да се на још један, непосредан начин, приближи грађанима овог региона Србије. С тим у вези, од овог петка, па сваког наредног, у периоду од 10 до 12 часова, са заинтересованим грађанима, по унапред утврђеном плану и распореду, у простору Управе ове здравствене установе, разговараће директор заједно са својим најближим сарадницима.

 

Наиме, у договору са Министарством здравља, план је да грађани југа и југоистока земље, почев од сутра, сваке наредне седмице, радним данима од понедељка до четвртка, у периоду од 10 до 12 часова, путем телефона, уколико за то имају потребу, закажу разговор и консултацију са директором УКЦ Ниш, његовим замеником и помоћницима и на тај начин покушају да и сами допринесу даљем развоју здравственог система Србије.

Циљ ове акције је, према речима руководства установе, да Нишлије, али и грађани из осталих крајева земље који гравитирају ка овој Установи, директно и непосредно могу да изнесу предлоге шта је могуће урадити додатно, како би држава и здравство, али и највећа Установа терцијарног типа јужно од престонице, још боље и брже функционисали у очувању здравља свих, али и да сем предлога и сугестија, упуте надлежне на примедбе и недостатке уколико их имају, као и да можда и сами дају предлог за евентуално решавање истих.

Са заинтересованим грађанима, путем телефона, разговараће искључиво медицинско особље, те ће на основу заступљене проблематике, Управа нишког УКЦ-а делегирати сваког петка, ко ће од чланова руководства, разговарати тог дана са одређеним бројем грађана.

Идеја је, да по угледу на Министарство здравља, Управа УКЦ, лично чује са којим тешкоћама се сусрећу грађани у остваривању свог права на здравље, шта је то добро у оквиру здравственог система, а шта може да буде боље.

Телефон за заказивање разговора биће доступан сваке седмице, од понедељка до четвртка у периоду од 10- 12h.

Број телефона: 066 886 88 67

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш