ОЛИМПИЈСКА ДОНАЦИЈА ЗА ОПРЕМАЊЕ КАБИНЕТА КЛИНИКЕ ЗА КАРДИОЛОГИЈУ

У оквиру хуманитарне акције “Срце Србије” коју је организовао Олимпијски комитет Србије и генерални спонзор Олимпијског тима Србије Фондација Балкан бет, за пет златних медаља које су наши спортисти освојили на Олимпијским играма у Паризу, опредељено је десет милиона динара за набавку опреме за три здравствене установе у Србији. Средства су расподељена на три једнака дела и трећина прикупљених средстава донирана је за опремање кабинета за неинвазивну дијагностику Клинике за кардиологију Универзитеског клиничког центра Ниш.

Златни ватерполиста Србије Сава Ранђеловић испред Олимпијског тима Србије и представници Фондације уручили су донацију УКЦ Ниш.  Донацију су у име Универзитеског клиничког центра Ниш примили заменик генералног директора УКЦ Ниш проф.др Радмило Јанковић и руководилац Клинике за кардиологију Проф.др Томислав Костић.

“Ми смо сви са узбуђењем пратили наше спортисте и бодрили их. И данас  су нас учинили срећним јер јер је из једног друштвеног активизма и добре воље, а захваљујући њиховим освојеним златним медаљама, произашло да је прикупљен новац за помоћ здравственим установама. Више од три милиона динара опредељено је за опремање кабинета за неинвазивну дијагностику на Клиници за кардиологију која је у процесу реновирања и која ће у наредних неколико недеља бити отворена  и у потпуно новом издању   примити пацијенте”, рекао је заменик генералног директора Универзитетског клиничког центра Ниш проф.др Радмило Ранковић изразивши добродошлицу и захвалност донаторима.

Проф.др Томислав Костић, руковдилац Клинике за кардиологију Универзитетског клиничког центра Ниш истакао је да је до сада, захваљујући пре свега држави, Министарству здравља и руководству УКЦ Ниш, много уложено у реконструкцију Клинике и да су радови при крају тако да ће ускоро пацијенти имати комплетну и најсавременију негу.

“Важно је рећи да су кардиоваскуларне болести и даље један од водећих узрока смртности у нашем региону, упркос свим савременим методама дијагностике. Рана детекција коронарне болести је кључна, јер у тој фази можемо да делујемо на нивоу примарне и секундарне превенције. Овај кабинет ће нам значајно помоћи у томе. Између осталог, у склопу ове донације добили смо комплетну ергометријску траку која ће се користити за неинвазивну дијагностику коронарне болести”, објаснио је руководилац  Клинике за кардиологију проф. др Томислав Костић.

Са медаљом око врата на коју су Нишлије најпоносније, златни ватерполиста Сава Ранђеловић уручио је донаторски чек испред Олимпијског тима Србије.

 “Имам малу трему док вас обраћам јер ово није моје природно окружење. Међутим, велика ми је част и задовољство што могу учествовати у оваквој акцији. Хоћу да се захвалим генералном спонзору, компанији Балкан Бет, на спровођењу ове изузетне акције која има велики значај. Посебно ми је драго што се ова иницијатива одвија у мом граду и што имам прилику да будем са свим овим дивним људима. Такође бих желео да се захвалим свим грађанима који су нас подржали и дали нам снагу и спортистима, и целокупном Олимпијском тиму. Вашу подршку ћемо увек ценити и трудити се да оправдамо ваше поверење”, рекао је ватерполиста на кога је Ниш најпоноснији.

„ Оно што смо желели да постигнемо је да допринесемо српском спорту. Због тога смо се одлучили за спонзорисање Олимпијског тима Србије. Међутим, желели смо да урадимо још више, па смо одлучили да додатно помогнемо и тамо где је помоћ најпотребнија – здравствени сектор. Одлучили смо да за сваку медаљу коју наши олимпијци освоје, донирамо милион динара. Међутим, с обзиром на то колико нам је важна подршка коју пружамо, одлучили смо да дуплирамо ову суму, па ће укупно 10 милиона динара бити расподељено у три клиничко-болничке центре широм Србије”, казао је Марко Негован, директор маркетинга компаније Балкан Бет.

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш